Algselt süü kallima kaela ajanud Armstrong tunnistas järjekordset pattu

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lance Armstrongi sõbratar Anna Hansen ja politseinik uurivad Armstrongi puruks sõidetud Cadillaci.
Lance Armstrongi sõbratar Anna Hansen ja politseinik uurivad Armstrongi puruks sõidetud Cadillaci. Foto: SCANPIX

Dopingutarvitajast rattur Lance Armstrong tunnistas end autoavarii põhjustamises viimaks süüdi, ehkki oli algselt lasknud tüdruksõbral Anna Hansenil süü enda peale võtta.

43-aastase Armstrongi Cadillac Escalade sõitis detsembri lõpus Aspenis otsa tee ääres seisnud Toyotale. Asja uurima tulnud kohalik elanik leidis eest puruks sõidetud esiosaga džiibi ja Hanseni, kes selgitas, et tema oli õnnetuse hetkel roolis, lubas kahjud hüvitada ning sõitis siis minema. Politsei hakkas Hanseni versioonis kahtlema siis, kui hotelli parklateenindaja tunnistas, et hotelli juurest lahkudes oli auto roolis Armstrong.

Pihtide vahele võetud Hansen tunnistaski õige pea, et koos Armstrongiga otsustati ametivõimudele juhi osas valetada. Põhjus - Armstrong rooli istudes kergelt napsine. Süü ülestunnistamisega vältis Armstrong kohtusse minekut ja tasus juba ka 238.50 dollari suuruse trahvi.

Tegemist on Armstrongi jaoks väikese väljaminekuga, sest kõigest paari päeva eest jõustunud kohtuotsuse järgi peab ta endisele sponsorile tagasi maksma 10 miljonit dollarit. 2012. aastal USA Antidopinguagentuuri uurimise järel süüdi tunnistatud Armstrong jäi toona ilma kõigist seitsmest võidetud Tour de France'i tiitlist.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles