Eesti kahevõistlejad hüpetega hädas

Madis Kalvet
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kail Piho.
Kail Piho. Foto: NordicFocus

Falunis jagavad täna esimese medalikomplekti ka kahevõistlejad. Eilse treeningu järel eestlased kõige optimistlikumad ei olnud ning hüpped meestele eriti rahulolu ei pakkunud.

MK-sarjas tänavu kolmel korral punktikohale jõudnud Kail Piho oli eilsetes treeningvoorudes vastavalt 38. ja 40. kohal. Han Hendrik Piho 47. ja 45., Karl-August Tiirmaa 33. ja 36. Hiljuti juunioride MMil pronksi kaela saanud Kristjan Ilves aga torni ei tulnud.

«Ei ole väga välja tulnud. Tänane (eilne – toim) esimene hüpe tundus hea, kuid lõpp kukkus ära. Teine hüpe läks konkreetselt untsu. Võistlusel pole sellisega midagi teha. Tuleb hoida pea selge ja tunnetada jalas purakat. Väike tunnetuslik nõks on praegu puudu,» märkis Kail Piho oma võimaluste kohta.

«Võtsin vabamalt. Kui hüpe välja ei tule, siis pole mõtet üle hüpata. Seis väga hea ei ole, kuid katastroof ka ei ole,» lisas omalt poolt Ilves, kes üleeilsel treeningul hüppas 85,5 ja 84,5 m, mis andsid hüppe pikkuse poolest vastavalt 22. ja 25. koha.

«Kolme trenni põhjal on seis konkreetselt hapu. Tehnika on selline, et väiksel mäel võib veel midagi teha, aga suurel on juba keerulisem,» oli oma seisundi osas kõige kriitilisem Han Hendrik Piho.

Tänavu Norras harjutanud Pihod võivad samas jätkata ka tulevikus, kuid praegu veel midagi konkreetselt otsustatud ei ole. «Norralased on meie jätkamisest huvitatud, kui tahame ka kolm järgmist aastat seal olla. Norra B-koondise seis on samas hea. A-koondislastest on seitsmest mehes kuus jõudnud tänavu poodiumile ja MK-sarjas on esikolmikusse jõudnud ka üks mees väljastpoolt koondist,» oli Han Hendrik Piho siiski lootusrikas, et norralaste õiged nõksud hakkavad ka neile külge.

SUUSATAMISE MM

Täna MMil:

11.00 kahevõistluse individuaalvõistluse hüpped

17.00 kahevõistluse individuaalvõistluse 10 km suusasõit

Eestlastest lähevad kahevõistluses starti Kail Piho, Kristjan Ilves, Han Hendrik Piho, Karl-August Tiirmaa

18.00 naiste väikese mäe hüpped (lõppvõistlus)

20.00 meeste suusahüpete väikese mäe kvalifikatsioon

Eestlastest hüppavad Martti Nõmme ja Siim-Tanel Sammelselg

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles