Šokk ja üllatus jäid ära, pidu ikka staaride leeris

Madis Kalvet
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Peeter Kümmel.
Peeter Kümmel. Foto: NordicFocus

Kaks aastat tagasi tabas Eesti suusasõpru šokk, kui Val di Fiemmes toimunud MMil ei suutnud ükski meessprinter veerandfinaali murda. Eelmise aasta Sotši OMil tabas eestlasi sama saatus, kuid siis ei olnud üllatus enam nii suur. Eile Falunis sai see kurb seeria lõpu, kui neli aastat tagasi Oslos finaali jõudnud Peeter Kümmel sai kirja 18. koha.

Kümmeli eilse sõiduga sai üle löödud ka 22 aastat tagasi Falunis peetud suusapeo eestlaste toonane parim individuaaltulemus (siis oli parimana kahevõistleja Magnar Freimuth 21.). Pärast võistlust vedas ka Kümmeli nägu naerule, kuid samas tuli tunnistada, et ega rohkemaks sel korral võimu ei olnud.

«Üle oma varju ei hüppa. Oma tegin siiski ära. Seis on selline, et 30 parema sekka saab, kuid kpmne sekka mitte,» rääkis Kümmel pärast võistlust ning tunnistas, et praeguses seisus oleks poolfinaali pääsemaiseks ka veidike õnne vaja. «Arvasin, et sellel rajal tuleb ette rohkem kukkumisi, kuid keegi ei kukkunud.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles