Viis meetrit pikem rada oleks jätnud Northugi MM-kullata

Madis Kalvet
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Alex Harvey (vasakul), Petter Northug (keskel) ja pronksmedali võitnud Ola Vigen Hattestad MM-medalitega.
Alex Harvey (vasakul), Petter Northug (keskel) ja pronksmedali võitnud Ola Vigen Hattestad MM-medalitega. Foto: SCANPIX

Falunis toimuvatel suusatamise maailmameistrivõistlustel jagati eile esimesed medalid. Meeste sprindis võidutses norralane Petter Northug ja sellega on ta nüüd tiitlivõistlustel võitnud esikoha kõikidel aladel. Samas tuli eilne võit küllaltki napilt ning teiseks tulnud kanadalast Alex Harvey’t edestas ta vaid 0,05 sekundiga.

«Meie jaoks oli see MMile hea algus. Northugi võit oli väga napp. Kui finišisirge oleks viis meetrit pikem olnud, siis oleksin kuldmedali võitnud juba mina,» teatas Harvey eilsel pressikonverentsil.

Loomulikult oli Northug ise kuldmedali üle rõõmus, kuid samavõrra rõõmustas ta selle üle, et sprindis jõudis finaali ka tema noorem vend Tomas, kes lõpuks pidi leppima kuuenda kohaga.

«See oli minu jaoks suur päev. Suurepärane tunne on olla sprindis maailmameister, see oli seni ainus distants, kus ma ei olnud kuldmedalit võitnud. Koos vennaga finaalis sõitmine oli samuti suurepärane. See on olnud meie pikaaegne unistus ning nüüd õnnestus see täide viia,» rääkis Northug pressikonverentsil.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles