Kail Piho: suuskade kehv libisemine on endalegi müstika

Madis Kalvet
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kail Piho.
Kail Piho. Foto: NordicFocus

Falunis toimuval MMil alustasid täna oma esimest võistlust kahevõistlejad. Eestlaste suurima lootuse Kail Piho võistlushüpe aga ebaõnnestus ning pärast hüpet tunnistas eestlane, et üheks põhjuseks oli kehv kiirus, mis pärssis ka hüppe pikkust.

«Jäi lühikeseks,» sõnas Piho 78,5 m pikkuse õhulennu kohta. «Hüppasin ühe poomi võrra kõrgemalt kui näiteks Karl-August Tiirmaa, kuid minu kiirus oli kehvem. Hüppasin 20. poomilt, kuid kiirus oli selline nagu oleksin hüpanud 17. poomilt.»

«Tehniliselt ei olnud hüpe halb, kuid endale on ka mõistatus, miks kiirus oli nii halb. Ei tea, miks suusad nii kehvalt libisesid,» lisas ta veel.

Veel kehvemini läks hüppemäel Han Hendrik Pihol, kelle õhulennu pikkuseks oli vaid 76,5 m. «Olud olid head ja oleksin pidanud 85 m kaugusele hüppama. Tehnika on aga ligadi-logadi,» tunnistas Han Hendrik Piho.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles