Makroliiga Kristjan Kanguri nimelise karika võitsid Tallinna Kalev ja SK RIM

Mariel Gregor
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Korvpall
Korvpall Foto: Ants Liigus

G4S Korvpalli Noorteliigas on esimesed finaalturniirid peetud ja selgunud Makroliiga (sünd. 2004 ja hiljem) poiste ning tüdrukute võistkonnad, kes tänaseks kõige paremini korvpallitarkust on omandanud. Väikeseid korvpallureid osales tüdrukute üritusel Pärnus kuue ja poiste A-finaalides Rakveres 12 võistkonna jagu. Kristjan Kanguri nimelise rändkarika võitsid tüdrukutel Tallinna Kalev (tr Janika Veinpere-Pillisner ja tr Lolita Gretševa) ja poistel Tallinna SK RIM (tr Reimo Luht).

Finaalturniirid olid sportlikud, emotsionaalsed ja vaheldusrikkad. Väikesed pallurid pakkusid mängu vaadanud emadele-isadele nii ilusaid korve kui ka võitluslikku kaitsemängu. Eraldi väärivadki mainimist lapsevanemad, kes võtsid nädalavahetusel aja vabaks, et kohapeal lastele kaasa elada.

Lisaks korvpallimängudele korraldas Eesti Korvpalliliit makropalluritele ka viskevõistluse, kus proovile sai panna enda kiiruse ja ka viskekäe täpsuse. Parimateks osutusid tüdrukutel Egle Erm (Keila KK, tr Kaisa Aatonen) ja Viktoria Timoshtshuk (Tallinna Kalev, tr Janika Veinpere-Pillisner). Poiste parimad kolmikud olid Tartu Palliklubil (tr Priit Paama), kuhu kuulusid Fredrik Liiva, Kaarel Välb, Andreas Sass ja SK RIM-il (tr Reimo Luht), kus viskasid palli Mattias Rausberg, Stefan Vaaks ja Kaspar-Clemet Kuusmaa.

Makroliigas osales 2014/2015 hooajal kuus tüdrukute ja 29 poiste võistkonda. Veebruari viimasel nädalavahetusel toimuvad Rae Spordikeskuses veel G4S Makroliiga poiste B-finaalid.

Finaalturniiri võistkondade kasulikumad mängijad:

Viktoria Timostsuk (Tallinna Kalev)

Katariina Rõngelep (Pärnu LSK)

Elena Iliste (BC Kalev/Cramo)

Liis Pajuste (SK Marcus)

Egle Erm (Keila KK)

Kätlin Einberg (AmEst Rapla)

Kaspar-Clemet Kuusmaa (SK RIM)

Fred Jordan Relve (Audentese SK)

Kevin Kello (BC Tarvas/Rakvere SK)

Arvid Avo Mölder (Salva/Rock)

Märten Laurimaa (Rapla KK)

Erik Makke (Keila KK)

Heiki Peterkopf (Erkmaa KK)

​Reijo Krismar Nano (KK HITO/Jõhvi SK)

Kristofer Pokla (BC Kalev/STAR/TSK)

Kaarel Välb (Tartu Palliklubi)

Gregor Allik (T. Soku KK)

Geir-Hans Sügis (Saku KK)

Makroliigas osales 2014/2015 hooajal kuus tüdrukute ja 29 poiste võistkonda. Veebruari viimasel nädalavahetusel toimuvad Rae Spordikeskuses veel G4S Makroliiga poiste B-finaalid.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles