Miss Valentine'i avapäeva järel juhib võistlust maailmameister

Kaarel Täll
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kanada ja USA iluvõimeljad valmistuvad 20. - 22. veeburarini peetavaiks Miss Valentine'i võistluseks.
Kanada ja USA iluvõimeljad valmistuvad 20. - 22. veeburarini peetavaiks Miss Valentine'i võistluseks. Foto: Kristjan Teedema

Eile algas Tartus 21. Miss Valentine'irahvusvaheline võimlemisturniir. Esimese võistluspäeva järel juhib iluvõimlemise mesitriklassi turniiri 2013. aasta rõngakava maailmameister Anna Rizatdinova Ukrainast.

Lisaks iluvõimlemise maailma tippklassile algab täna pärastlõunal Tartus ka rühmvõimlemise MK-etapp.

Rizatdinova näitas avapäeval kindlat ülemvõimu, teenides rõnga- ja kurikaharjutusekokkuvõttes 35,6 punkti. Teist kohta hoiab Eleanora Romanova Ukrainast 33,15 punktiga ning kolmas on hetkel Aserbaidžaani esinumber Marina Durunda 32,85 punktiga. Talle järgneb Sofia Frankovskaja Venemaalt 32,750 punktiga ning USA valitsev meister Jasmine Kerber 31,95 punktiga. Eestlannad lõpetasid avapäeva tihedas konkurentsis 9. ja 11. kohaga: Janika Vartlaan teenis 29,6 ning Carmel Kallemaa 28,75 punkti. Meistriklassi turniir jätkub täna kell 18.15.

«Esimene võistluspäev kujunes vägagi põnevaks. Ukraina koondise teine number Viktoria Mazur on hetkel kuues, Kasahstani koondise liider Viktoria Gorbunova aga seitsmes. Medalite jaht tuleb kindlasti tuline,» analüüsib turniiri peakorraldaja Janika Mölder. «See, et eestlannad taolises tugevas konkurentsis samuti homsetes finaalides kaasa löövad, on tubli saavutus.»

Rühmvõimlemise MK-etapi juunioride eelvõistlus algab täna kell 14.00. Samal ajal saab näha ka iluvõimlemise maailma paremikku. Meistriklass, sealhulgas ka Tartu naiskond «Sunshine», asub võistlustulle kell 18.15.

«Täna saab korraga näha nii ilu- kui ka rühmvõimlemise absoluutseid tippe. Rühmvõimlemise MK-ga algab tänavune MM-tiitlijaht ja siinset hooaja esimest suurt etteastet ei saa alahinnata,» sõnab Mölder, kes koduklubi VK Janika «Sunshine'i» naiskonnale pöidlaid hoiab.

1995. aastal alguse saanud Miss Valentine'i turniir onläbi aastate kasvanud üheks populaarseimaks võimlemisvõistluseks ülemaailma. Tänavu osalevad turniiril 32 riigi võimlejad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles