Jose Mourinho leiutas kohtuniku kritiseerimiseks uudse võimaluse

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Londoni Chelsea jalgpalliklubi peatreener Jose Mourinho leidis pärast eilset pettumustvalmistavat 1:1 viiki Burnleyga uutmoodi viisi, kuidas karistust saamata kohtunikku kritiseerida.

«Mängus oli neli olulist hetke – 30., 33., 43. ja 69. minutil,» luges Mourinho mängujärgses intervjuus paberilt ette neli numbrit. «Need selgitavad selle mängu käiku. Ma ei saa rohkem kommenteerida, sest mul on raske jätta tõde välja ütlemata. Teen teile elu lihtsaks, sest kui neid hetki vaatate, saate täpselt aru, mida ma sellest mängust arvan. See, mis 69. minutil Nemanja Maticiga juhtus, oli tugevalt seotud 30. minutiga, sest normaalsel juhul oleks see mängija – kui teda võib üldse mängijaks nimetada – pidanud 31. minutiks juba duši all olema,» jätkas portugallane. «69. minutil poleks midagi juhtunud, kui mängu juhtiv isik oleks 30. minutil toimunuga õigel moel tegelenud.»

1:0 eduseisus olnud Chelsea poolkaitsja Matic sai 69. minutil punase kaardi, kuna läks kättpidi kallale Burnley ründajale Ashley Barnesile, kes oli hetk varem tema vastu toore vea teinud. Kohtunik Martin Atkinson eemaldas Matici mängust, kuid jättis Barnesi igasuguse karistuseta. Mourinho poolt viidatud 30. minutil oli Barnes teinud samasuguse vea Chelsea kaitsja Branislav Ivanovici vastu, ent pääsenud ka siis kaardita. Kümme minutit pärast Matici eemaldamist lõi Burnley kaitsja Ben Mee viigivärava ja kohtumine lõppes seisuga 1:1, mis kahandas Chelsea edu tabelitipus Manchester City ees seitsmelt punktilt viiele.

Ülejäänud kaks Mourinho poolt välja toodud hetke viitasid olukordadele, kus Chelsea pidanuks tema arvates penalti saama. 34. minutil blokeeris Michael Kightly Ivanovici pealelöögi karistusalas selgelt käega ning 44. minutil lükkas Jason Shackell Diego Costa samuti karistusalas pikali, kuid Atkinsoni vile vaikis mõlemas olukorras.

Mourinho, kes on sel hooajal kohtunike kritiseerimise eest juba karistada saanud, valis seekord oma sõnu väga hoolikalt. «Jätan otsustamise teile,» sõnas ta, kui temalt küsiti kommentaari Barnesi vea kohta, millele järgnes Matici vihapurse. «Ma ei ütle parem midagi, sest muidu kasutan teatud sõnu...»

Samuti väitis Mourinho jaanuaris, et telekommentaatorid, kohtunikud ja teised treenerid on käima pannud Chelsea vastu suunatud sihiliku mustamiskampaania. «Kas ma olen selliste otsuste jada varem näinud? Ei meenu küll. Mul on hea meele, et ma pole idioot ja taipasin kõike juba paari kuu eest. Mul pole mingit naljatuju,» teatas portugallane vastuseks küsimusele, kas eilses mängus toimunu on tema varasemat veendumust süvendanud.

«Kui teaksin, et see lugu saab lõpu praegu, kui mängida on 12 vooru ja meie edu on viis punkti, ütleksin, et tuleme meistriks. Aga ma ei tea, kas see lõpeb siin või ootab meid veel midagi ees,» lõpetas Mourinho.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles