Sander Pärn: uus auto toimis laitmatult, suur tänu Markko Märtinile

Kaarel Täll
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sander Pärn
Sander Pärn Foto: Timo Anis

Laupäeval sõideti Eesti autoralli talvine tippsündmus Võrumaa talveralli 2015. Võistlus viidi tavapäraselt läbi Haanja künklikul maastikul, kus on vaieldamatult Eesti ühed parimad ralliteed. Sander Pärn ja James Morgan haarasid liidripositsiooni kohe esimesest kiiruskatsest alates, ega andnud teistele võimalust ja võtsid nii oma esimese ralli absoluutvõidu neljarattaveolisel Ford Fiesta R5-l.

Sander Pärn ja James Morgan võitsid laupäeva hommikuse esimese kiiruskatse 5,8 sekundilise edumaaga teise koha ees. «Meeskonna poolt saime korralduse sõita esimesel kiiruskatsel nii kiiresti kui võimalik kuid samas 100-protsendilise kindlusega. Selline teguviis pidi näitama ära, millisel tasemel me hetkel võrreldes teistega oleme. Esimese kiiruskatse lõpus katseaegu vaadates oli selge, et meil jagub piisavalt kiirust, et sellel rallil konkurendid seljatada,» rääkis Pärn. Kuna selgus, et ralli võiduks on vajadusel ka varukiirus olemas, siis ülejäänud osal võidusõidust keskenduti omadele asjadele pidades silmas käesoleva hooaja põhieesmärki, milleks on autoralli maailmameistrivõistlused.

Kokku võitsid Pärn ja Morgan päeva esimese poole neljast kiiruskatsetest kolm, sealhulgas ka Tehaseauto nime kandnud punktikatse. «Hommikuste katsetega saavutatud edumaa oli piisav juba olukorra kontrollimiseks ja kindlalt lõpuni sõitmiseks,» rääkis Pärn. Meeste edu ralli finishis lähimate konkurentide Siim Plangi – Marek Sarapuu ees oli 16,3 sekundit. Kolmandatena ralli lõpetanud Timmu Kõrge – Erki Pints kaotasid Pärnale ja Morganile juba 27,3 sekundiga.

«On hea meel, et suutsin legendi usaldada ja koostöö Jamesiga töötas. Lisaks teeb rõõmu asjaolu, et meie kiirusest ralli võiduks piisas. Saime sõita varuga, mis andis võimaluse võidusõidu ajal paremini autoga harjuda,» rääkis Pärn.

Tähelepanu vääriv on fakt, et Võrumaal saavutatud ralli võit on Sander Pärna rallisportalse karjääris tema elu esimeseks ralli absoluutvõiduks Eesti autoralli meistrivõistlustel. «Ralli võit pakkus meile väga hea emotsiooni. Kodustel teedel ja kodupubliku ees on alati hea sõita. Terve ralli kulges meie jaoks probleemivabalt. Tundsime ennast autos hästi ja rajaolud olid Haanja kuppelmaastikul üllatavalt head,» rääkis neljapäeval 23. aastaseks saanud Pärn.

«MM-Motorspordi meeskond ja nende poolt ettevalmistatud Ford Fiesta R-5 võistlusauto toimis laitmatult. Oleme väga rahul ja suur tänu Markko Märtinile. Eriline hea meel on tõdeda, et oleme saanud omale juurde uue koostööpartneri AS GIGA, tänu kellele sellel rallil startimine üldse võimalikuks sai. Meie esimene koostööprojekt Võrus toimis perfektselt,» ütles Pärn.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles