Northug noris Svani ja Wassbergi kaudu taas rootslastega tüli

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Petter Northug
Petter Northug Foto: SCANPIX

Norra suusatäht Petter Northug, kes on Falunis peetavatel maailmameistrivõistlustel võitnud juba kaks kuldmedalit, saatis rootslaste suunas teele järjekordsed õrritavad sõnad.

Rootsi endised suusatähed Gunde Svan ja Thomas Wassberg on viimastel päevadel Northugi vormi teemal teravalt sõna võtnud ning norralane ei jäänud vastust võlgu. «Võib-olla nad oleksid pidanud siis ise starti tulema. Äkki nad tunnevad, et lõpetasid karjääri liiga vara?» ironiseeris Northug Rootsi väljaandele Expressen antud intervjuus. «Samas oleksid nad ilmselt praegugi piisavalt heas vormis, et Rootsi koondisesse pääseda,» lisas ta mõttepausi järel veel ühe torke.

Wassberg võttis Northugi teemal sõna pärast laupäevast suusavahetusega sõitu, kus norralane lõpetas 11. kohaga ja kaotas võitjale Maksim Võlegžaninile ligi 40 sekundiga. Rootsi legend leidis seepeale, et Northug näeb väsinud välja. Päev hiljem korraldasid Northug ja Finn Haagen Krogh aga meeste teatesprindis jõudemonstratsiooni, otsustades kuldmedalite saatuse juba sõidu esimeses pooles.

«Wassberg on kindlasti viimasel ajal minu vihkajate nimekirjas suure hooga kõrgemale kerkinud. Aga mind innustab selline jutt ainult rohkem pingutama. Võib-olla peaksid rootslased rohkem oma sõitjatele keskenduma? Calle (Halfvarsson – toim) paistis pärast kolme kilomeetrit olevat minust oluliselt väsinum,» torkas Northug pärast teatesprindi lõppu.

Rootsi on kodusel MMil endiselt kuldmedalita, seni on neil vaid kaks hõbedat ja üks pronks. Norra juhib seevastu kindlalt medalitabelit, olles juba võitnud viis kulda, ühe hõbeda ja kaks pronksi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles