McLaren avaldas Alonso avarii põhjuse, hispaanlane endiselt haiglaravil

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Fernando Alonso.
Fernando Alonso. Foto: SCANPIX

Eile Barcelonas vormel-1 sarja hooajaeelsel testisõidul avarii teinud ja haiglasse toimetatud Fernando Alonsot hoitakse endiselt arstide pilgu all ning hispaanlast ei ole veel koju lubatud.

Ehkki Alonsole tehtud kompuutertomograaf- ja magnetresonantsuuringud ei näidanud mingeid probleeme, jääb ta veel mõneks ajaks haiglasse. Nagu näha fotolt, mille hispaanlase mänedžer Luis Garcia Abad sotsiaalmeediasse postitas, on Alonso ise igati heatujuline.

McLareni vormel-1 võistkond teatas aga, et on esialgse uurimise lõpetanud ning Alonso avarii põhjused on selgemaks saanud. Hispaanlane sõitis seina kiire kolmanda kurvi järel, kusjuures samas kohas olid kergemate tagajärgedega enne teda eksinud veel mitu sõitjat.

«Meie avastused viitavad sellele, et õnnetuse põhjustasid ootamatud tugevad tuuleiilid, mis puhusid selles kohas üle raja. Võime kategoorilise kindlusega öelda, et autol ei olnud mingit mehaanilist viga, samuti ei esinenud aerodünaamilise survejõu ootamatut kadumist ning ERSi andmete analüüs näitab, et avarii eel, ajal ja järel ei ilmnenud selle juures vähimatki kõrvalekallet,» teatas tiim oma veebiküljel.

«Viimast punkti rõhutame seetõttu, et oleme kuulnud jutte, nagu oleks avarii põhjuseks võinud olla elektrilühis, mille tagajärjel kaotas Fernando teadvuse. See ei vasta tõele. Meie andmete põhjal vahetas ta käigu alla ja vajutas kuni kokkupõrke hetkeni täisjõuga piduripedaali – mõistagi ei oleks kumbki võimalik, kui ta oleks sel hetkel teadvuseta olnud,» lisas võistkond.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles