Harri Kullas lõpetas Prantsusmaal kuuenda kohaga

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Harri Kullas.
Harri Kullas. Foto: Suzuki UK

Kui osad motokrossi maailmameistrivõistluste esimeseks etapiks valmistuvad sõitjad osalesid traditsioonilisel Mantova krossil Itaalias, siis teised lihvisid oma vormi Prantsusmaal Lacapelle-Marival krossil ja nende seas ka Eesti rahvuskoondise liige Harri Kullas, kes tänavu võistleb Suzukil.

MX1 ja MX2 klassid sõitsid sarnaselt Mantova võistlusele koos, kuid arvestust peeti siiski eraldi.  Kvalifikatsioonis näitas Kullas 20. aega, kuna ei saanud ühtegi kiiret ringi teha, sest kord kukkus keegi konkurentidest tema ees või siis jäi aeglasem sõitja lihtsalt ideaaltrajektoorile ette.

Avasõidu võitis inglane Shaun Simpson (KTM) kohalike Dylan Ferrandise (Kawasaki) ja Steven Frossardi (KTM) ees. Kullas võitles end tagasihoidlikult stardikohalt lõpuks 14. kohale. Simpson ei andnud ka teises sõidus teistele erilist sõnaõigust ja edestas seekord esimeses sõidus neljandaks tulnud prantslast Xavier Boogi (Kawasaki) ja Ferrandist. Kullas ületas lõpujoone 13. kohal. Päeva viimase sõidu võitis aga esimeses kahes sõidus 8. ja 7. koha saanud šveitslane Valentin Guillod (KTM), kellele järgnesid Simpson ja Boog. Kullas oli jälle 13.

Kolme sõidu kokkuvõttes moodustasid MX1 klassi esikolmiku Simpson (72 punkti), Boog (60 p) ja Tanel Leoki viimaste aastate tiimikaaslane TM meeskonnas itaallane Davide Guarneri (50 p), Kullasele kuulus 23 punktiga kuues koht. MX2 arvestuses tõusid aga poodiumile Ferrandis (60 p), Guillod (52 p) ja lätlaste tulevikulootus Pauls Jonass (45 p).

«Sõiduga jäin enamvähem rahule, aga kiirust oleks veidike juurde vaja aretada. Nüüd on veel kolm nädalat aega vigu parandada ja siis toimub juba Briti meistrivõistluste esimene etapp,» kommenteeris Kullas lühidalt oma Prantsusmaa etteastet.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles