FIFA asepresident: võtame penaltiolukordades appi telekordused

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
West Hami poolkaitsja Alex Song on äsja kukutanud Tottenhami ründaja Harry Kane'i. Kane viigistas antud olukorra eest määratud penaltist seisu vaid mõni hetk enne mänguaja täistiksumist.
West Hami poolkaitsja Alex Song on äsja kukutanud Tottenhami ründaja Harry Kane'i. Kane viigistas antud olukorra eest määratud penaltist seisu vaid mõni hetk enne mänguaja täistiksumist. Foto: SCANPIX

Rahvusvahelise Jalgpalli Liidu (FIFA) asepresident ja kohtunikekogu esimees Jim Boyce lausus, et on muutnud meelt videokorduste osas ning peab nende kasutuselevõttu karistusalas toimuvate intsidentide hindamisel vajalikuks.

Videokorduste teema võetakse taas üles laupäeval Belfastis algaval Inglismaa jalgpalliliidu juhtkonna (IFAB) aastakoosolekul. Inglismaa kõrgliigas on kohtunike valeotsused olnud sel hooajal pideva luubi all ning ka lõppenud nädalavahetusel tekkis mitmes liigamängus olukord, kus kohtunikke süüdistati penalti määramata jätmises. Chelsea peatreeneri Jose Mourinho arvates jäi tema meeskonnale mängus Burnley vastu andmata kaks penaltit, mitu vaidlusalust olukorda tekkis ka kohtumises Southamptoni ja Liverpooli vahel. Tottenhami ja West Hami mängus viigistas kodumeeskond Tottenham seisu lisaminutitel penalti, mida vastaste peatreener Sam Allardyce pidas valesti määratuks.

FIFA president Sepp Blatter on välja käinud idee, et peatreeneritel oleks mängu jooksul kahel korral õigus nõuda videokordust, Hollandis on aga katsetatud süsteemi, kus telemonitori jälgiv kohtunik informeerib peakohtunikku mängu ajal kõrvaklappide kaudu vaieldavatest olukordadest. Boyce ei nõustu küll Blatteri plaaniga, ent lubas uusi reegleid kinnitava IFABi koosolekul oma arvamuse teatavaks teha.

«Olin kogu aeg väravajoonetehnoloogia poolt, aga muud laadi tehnoloogiat ma ei pooldanud. Nüüd olen hakanud meelt muutma,» sõnas ta Press Association Sportile. «Karistusalas toimuvad tähtsad sündmused ja kui vajalik tehnoloogia on olemas, siis peaks seda ka kasutama. Neljas kohtunik või täiendav kohtunik istuks ekraaniga ruumis ja suhtleks kohtunikuga, kui kohtunik pole kindel, kas ta nägi olukorda täpselt. Võib-olla peaksime seda ideed kaaluma – aga ainult karistusala osas. Keskväljal toimuvate vigade puhul ei saa minu arvates seda teed minna,» sõnas Boyce.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles