Eesti bobimehed saavad paremaks läbi riskimise

Madis Kalvet
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hardi Link ja Indrek Hopfeldt veebruaris St. Moritzi rajal võistlemas.
Hardi Link ja Indrek Hopfeldt veebruaris St. Moritzi rajal võistlemas. Foto: Erakogu

2018. aasta PyeongChangi talimängud sihikule võtnud Eesti bobitiimi liikmed osalesid nädalavahetusel oma esimesel ametlikul võistlusel, kui starti tuldi legendaarsel St. Moritzi rajal. Gunter Sachsi mälestusvõistlustel sai duo Carl Robert Puhm – Indrek Hopfeldt 5. koha. Kuna Šveitsis oli ainsa lükkajana kaasas Hopfeldt, läks ta rajale ka koos Hardi Lingiga. Teine duo viimases sõidus aga kukkus ja tulemust kirja ei saanud.

Võistlustest isegi olulisemaks oli sportlastele sellele eelnenud treeninglaager, kus viibiti alates kolmapäevast. «Võistlusi võtsime kui trenni ning treenerid pingeid ega ootusi peale ei pannud. Terve laagri eesmärk oli kogu aeg parandada oma sõiduaega ning seda ka suutsime – kolme päevaga suutsin oma aega parandada 12 sekundi võrra. Võistlustel oli eesmärk teha veel parem aeg,» kirjeldas Link ning lisas, et võistlussõiduski õnnestus tal oma senist parimat aega veel ühe sekundi võrra parandada.

«Mina isiklikult ei saa võistlusega rahule jääda. Kaotus võitjatele oli selgelt liiga suur – 10,5 sekundit kahe sõidu peale on ilmselgelt liiga palju. Oleksin oodanud eelnevate treeningpäevade põhjal kahe sõidu peale umbes 8 sekundit kaotust. Võistlusel ei õnnestunud head sõitu kokku panna ning kaotasin ka eelneva päeval näidatud parimale treeningajale sekundiga,» lisas Puhm omalt poolt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles