Õnnelik Kalla: valisime õiged suusad vaid loetud hetked enne starti

Kadi Parts
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Charlotte Kalla.
Charlotte Kalla. Foto: SCANPIX

Falunis jätkuval suusaalade MMil krooniti täna naiste 10 km vabatehnikasõidus maailmameistriks rootslanna Charlotte Kalla. Võimsa sõidu teinud Kalla oli kuldmedali võitmise järel arusaadavalt õnnelik ning rääkis, et tänased head suusad valisid tema määrdemehed alles napilt enne starti.

«Olen väga õnnelik. See on kindlasti unistuse täitumine, et mul õnnestus täna tulla maailmameistriks oma lemmikrajal siin koduses Rootsis,» vahendas Kalla sõnu kohalik väljaanne Aftonbladet. «Olin hommikul enne starti natuke närvis. Kui teadustaja mind tutvustas enne starti, siis oli staadionil vapustav atmosfäär ja pidin end rahulikuks sundima, et mitte nii-öelda hulluks minna,» tunnistas kodupubliku ees sõitnud Kalla, kes edestas lähimat konkurenti ehk hõbemedalile tulnud ameeriklannat Jessica Digginsit 41 sekundiga.

Kalla suurimateks konkurentideks peetud norralannad Marit Björgen ja Therese Johaug ebaõnnestusid täna täielikult ja said vastavalt 31. ning 27. koha. Kui norralannad tunnistasid, et läksid alt suuskade valikuga, siis Kalla nentis omakorda, et tema suusad olid täna head, kuigi valik langes nende kasuks üsna viimasel hetkel. «Teadsin enne starti, et lubati lumesadu, seega arutasin seda oma määrdemeeskonnaga ja nad arvasid, et võib-olla peaksime suuski vahetama. Kui tulin stardialasse, siis olid mul mõlemad paarid kaasas ja ainult loetud minutid enne starti tehti valik,» selgitas Kalla.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles