Kerde: siin ei saa ust lahti lüüa ja teha, mida tahad

Peep Pahv
, sporditoimetuse juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Üllar Kerde
Üllar Kerde Foto: Tairo Lutter

Samal ajal kui enamik eestlasi istus eile õhtul koduses pidulauas, haukas head ja paremat, võttis kerge napsi ning vaatas telerist presidendi vastuvõttu, istus korvpallitreener Üllar Kerde kaugel Venemaa sügavuses asuva Samaara linna hotellitoas ja valmistus tänaseks mänguks.

60-aastane Kerde on ainus Eesti korvpallitreener, kes tänavu võõral maal nii kõrgel tasemel töötab – tema ülesandeks pole ei vähem ega rohkem, kui viia legendaarne Moskva Dinamo tulevaks hooajaks Ühisliigasse.

«Tunnen väga suurt vastutust – oleme olukorras, kus iga kaotus tähendab meile langust, iga võit aga tõusu. Hooaja alguses sai liiga palju eksitud ja nüüd pole enam võimalik midagi tagasi pöörata,» rääkis Kerde ja lisas, et Venemaa superliiga nime kandvas sarjas on kümme esimest meeskonda väga võrdsed.

Tegelikult pole väga selget süsteemi, kuidas Venemaa liigast piirkonna eliitsarjaks olevasse Ühisliigasse tõusta. Võib-olla piisab selleks Venemaa karikavõidust – Dinamo on jõudnud seal poolfinaali –, võib-olla tuleb aga võita superliiga heitlus. Mõlemad kujutavad endast parajalt kõva pähklit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles