Esmakordselt Eesti ajaloos: naispaar mõistab kohut

Kadi Parts
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Võrkpall
Võrkpall Foto: SCANPIX

Esmakordselt Eesti võrkpalliajaloos on vilistanud Schenkeri Liiga meeskondade mänge naiskohtunike paar - Irina Saks ja Irina Suhhova. Üksi, esimese kohtunikuna, on varem (aastakümneid tagasi) pukis olnud ka Inta Below ja Malle Mõistlik, naispaarina pole varem kohut mõistetud.

Saks oli esimene ja Suhhova teine kohtunik 8. novembril (2014) mängus TTÜ ja Võru meeskonna vahel ning Suhhova esimene ja Saks teine kohtunik 21. veebruari (2015) kohtumises Selveri ja Võru meeskonna vahel, vahendas volley.ee.

Suhhova (30) on lõpetanud Tallinna Tehnikaülikooli matemaatika-loodusteaduskonna ning jätkab nooremteadurina enesetäiendamist TTÜ doktorantuuris. Kohtunikuna debüteeris ta 2003. aastal, tõsisemalt võttis end käsile kuus aastat hiljem. Eesmärk? Suhhova: «Tahan saada rahvusvahelise kategooria kohtunikuks juba lähitulevikus.»

Magistrikraadiga Saks (31) töötab uurijana Politsei- ja Piirivalveameti Põhja Prefektuuris. Kohtunikulitsentsi omandas ta viis-kuus aastat tagasi kohtunikekogu juhi Mati Koorepi initsiatiivil. «Vilistasin noorteturniiridel, seejärel naiste meistriliigas. Süües kasvab isu, kasvas Schenkeri liigani välja. Järgmiseks eesmärgiks on rahvusvaheline kategooria,» ei varja ka Saks.

Eesti Võrkpalli liidu kohtunike toimkond on langetanud otsuse saata Suhhova ja Saks rahvusvahelise kategooria kandidaatide kursustele.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles