Soome koondise skandaalseim liige pääseb MMil võistlustulle

Kaarel Täll
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Harri Olli.
Harri Olli. Foto: SCANPIX

Falunis toimuval põhja suusaalade MMil on täna kavas meeste suure mäe suusahüpete kvalifikatsioonivõistlus. Soome koondise nelikusse mahtus selleks mõõduvõtuks ka põhjanaabrite pahapoiss Harri Olli, kes enne tänavust hooaega erinevate skandaalide tõttu rahvuskoondisesse ei kuulunud.

Kui normaalmäel kuulusid Soome nelikusse Janne Ahonen, Lauri Asikainen, Jarkko Määttä ja Ville Larinto, siis suure mäe võistluseks asendab viimast meest just Olli, kelle hooaja parim tulemus MK-sarjas on Vikersundis saavutatud 30. koht. Enne tänavust hooaega tdgi Olli MK-sarjas kaasa viimati 2011. aastal.

Oma elustiililt on Ollit võrreldud legendaarse Matti Nykäneniga, kuid tulemused pole tal siiski oma iidoli tasemeni küündinud. Maailmameistrivõistluste hõbedamees on aastate jooksul kolmel korral koondisest välja visatud ning teda on ümbritsenud ka muid skandaale. 2008. aasta Oberstdorfi suusalennu MMil nähti teda õhtul pidutsemas. Sama aasta augustis jõi Olli end purju suvisel GP-etapil ning jäi hiljaks hommikul väljunud meeskonna bussile. Samal suvel jäi ta kodumaal vahele ka purjus peaga autorooli istumisega.

2009/2010 hooaja alguses läks ta ühe võistluse eel baaris tülli oma kihlatuga ning ründas kaaslast joogiklaasiga. 2010. aasta novembris ei olnud Olli oma hüppega rahul ning näitas seejärel telekaamerasse keskmist sõrme.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles