Juhtiva mängija lahkumine viib tagasi algusesse

Peep Pahv
, sporditoimetuse juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kalev/Cramo mängumees Frank Elegar on surunud palli korvi.
Kalev/Cramo mängumees Frank Elegar on surunud palli korvi. Foto: Mihkel Maripuu

Kalev/Cramo korvpallimeeskonna peatreeneri Alar Varraku sõnul on keset hooaega tugevamasse klubisse siirduv mängija justkui tunnustuseks tehtud heale tööle, kuid meeskonna jaoks tähendab see uut ja keerulist olukorda. Lahkujale tuleb leida asendaja ning uue palluri meeskonda sobitamine nõuab hooaja alguse tegemiste juurde naasmist. «Paljusid asju tuleb alustada otsast peale – teha treeningutel hooaja algusele omaseid drille ja õpetada uutele mängijatele liikumisi,» rääkis ta.

Suure korvpalli mõttes väikese ja vaese klubi eesotsas olev Varrak on lahkumistega harjunud. Näiteks mullu jäi Kalev kohe hooaja hakul ilma Gregor Arbetist, hilissügisel lahkus Armands Škele. Tänavu lahkus lühikese ajaga meeskonna oluliseks lüliks saanud Rolands Freimanis, üleeile õhtul pidi Varrak aga leppima tänavu Ühisliigas ilusate võitude sepistamisel üheks peamiseks jõuks oleva Frank Elegari Euroliigas osaleva Milano meeskonda minekuga.

«Rääkisin Frankiga pikalt – ta selgitas, et ei saanud sellist pakkumist mitte vastu võtta,» sõnas Varrak. «Tegelikult on see ju meile tunnustus. Frank arenes siin iga aastaga, Martin Müürsepp tegi temaga tõsist tööd. Korvi all tuli liigutusi juurde ja vise muutus paremaks.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles