Mikk Pinnonen võib siirduda tugevasse Taani meeskonda

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Pm

Århusi käsipalliakadeemiasse õp­pima ja treenima siirdunud Mikk Pinnonen (pildil) on lähedal lepingule sama linna kõrgliiga klubiga. Akadeemia treener saatis augustis Taani siirdunud Pinnoneni ja islandlase kolme harjutuskorra järel Århusi esindusmeeskonda katsetele.

Islandlane kontrahtini ei jõudnud, kuid Pinnoneni oskused avaldasid juhendajale muljet ja selle nädala jooksul peaks selguma, kas eelmisel hooajal Chocolate Boysiga Eesti liigas hõbemedali pälvinud sportlane saab lepingu.

Kui Chocolate Boysis tegutses 19-aastane Pinnonen mängujuhi ja vasaksisemise positsioonil, siis Århusis hakkaks ta mängima vasakul äärel, nagu ka Eesti rahvusmeeskonnas.
Vasaku ääre kohale on mullu Taani meistrivõistlused 10. kohaga lõpetanud Århus palganud kaks taanlast, kuid Pinnonenil pole pingilejäämist karta. Praegu teeb Pinnonenile pisut valu Achilleuse kõõlus, täisjõuga loodab ta treeninguid jätkata uuel nädalal.

«Treeningud kulgesid üllatavalt hästi ja äärel tegutsemine sobib mulle koondist silmas pidades väga hästi,» ütles Pinnonen. «Klubil olid mullu rahalised raskused ja paljud mängijad lahkusid hooaja keskel. Nüüd tundub seis kindlam olevat ja eesmärk on kohta parandada.»

Taani käsipalli tugevusest annab märku kas või see, et Meistrite liigas osaletakse kahe klubiga. Rahvusmeeskond sai tänavusel EMil 5. koha, mullusel MMil jõuti poolfinaali.
Århus alustas Taani liigat 28:25 võiduga külla tulnud HC Midtjyllandi üle.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles