UCI tahab Taaramäe ja Kangerti meeskonnalt World Touri litsentsi ära võtta

Mariel Gregor
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rein Taaramäe.
Rein Taaramäe. Foto: ASTANA CYCLING TEAM

Rahvusvaheline Jalgratta Liit (UCI) teatas, et on tutvunud Lausanne'i Sporditeaduste Ülikooli poolt koostatud auditiga, mis puudutab eelmisel aastal mitme dopinguskandaaliga seotud olnud Astana rattameeskonna tegevusega, mis puudutab muuhulgas tiimisisest antidopingu programmi.

Auditi tegemine oli üks tingimus, et Rein Taaramäele ja Tanel Kangertile palka maksev Astana saaks käesolevat hooaega World Touri tasemel alustada, vahendab Spordipartner.ee. Pärast põhjalikku tutvumist auditiga langetas UCI otsuse, et teeb litsentsikomisjonile ettepaneku Kasahstani tipptiimilt, mille ridades sõidab valitsev Tour de France'i võitja Vincenzo Nibali, litsents ära võtta.

UCI on veendunud, et Astana detsembris ala katusorganisatsiooni litsentsikomisjonile esitatud andmete ja tegeliku elu vahel on suured käärid. UCI esindaja lisas, et enne litsentsikomisjoni otsust ei kommenteerita auditit põhjalikumalt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles