Tuntud Saksamaa ajaleht kutsub Euroopa riike üles Katari MMi boikoteerima

Kaarel Täll
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Al-Wakrahisse planeeritud staadion hakkab mahutama 40 000 inimest
Al-Wakrahisse planeeritud staadion hakkab mahutama 40 000 inimest Foto: SCANPIX

Saksamaa üks tuntumaid jalgpalliajakirjanikke Alfred Draxler kirjutab ajalehe Bild veergudel, et Euroopa suurriigid peaksid 2022. aastal Kataris toimuvat jalgpalli MMi boikoteerima.

«Ma ei tunne mitte kedagi, kes Katari MMi juures midagi head leiaks. Samas ei tunne ma ka mitte ühtegi šeiki. Ning nemad ongi need, kes sellest idiootsusest kasu lõikavad,» kirjutab Draxler. «Kõik teised on kaotajad: professionaalsed jalgpalliliigad, klubid ja eelkõige fännid.»

Ta kirjutab, et plaan mängida MM novembris ja detsembris kõlab täiesti uskumatult. «Jalgpalli MMi finaal jõuluõhtul. Kes oleks sellist stsenaariumit ette osanud kujutada?» küsib ta. Esialgu pidi ka Katari MM toimuma suvel, kuid tänaseks päevaks on sisuliselt selge, et palavuse tõttu ei saa kõrberiik MMi juunis ja juulis võõrustada. Talvel on Kataris jalgpalli mängimiseks küll suurepärane kliima, kuid see stsenaarium keeraks kogu maailma jalgpalli üheks aastaks pea peale.

Nii Saksamaa kui Inglismaa jaoks on suurim probleem koduse liigakalendri sassi löömine. Viimasel MMil mängis 77 mängijat Bundesligast ning 110 jalgpallurit teenisid leiba Premier League’is. Kahe peale kokku moodustatakse neljandik MMil mänginud meestest.

«Küsin endalt, miks ei võiks Euroopa riigid lihtsalt MMi boikoteerida. Ei saa? Ei tohi? Loomulikult viskaks FIFA meid kohe oma liikmete seast välja, kuid sellisel juhul toimuks MM ilma Hispaania, Itaalia, Inglismaa, Prantsusmaa, Hollandi ja Saksamaa osaluseta. Teglikult piisaks juba sellest, kui Saksamaa ja Inglismaa klubid ühisrinde moodustaksid. Nemad on ju jalgpallurite tööandjad,» kirjutab Draxler.

Alfred Draxler on ajakirjanikuna töötanud 1978. aastast ning Bildis tegutseb ta aastast 2001. Hetkel on ta Sport Bildi peatoimeteja. Lisaks on ta avaldanud mitmeid jalgpalliteemalisi raamatuid.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles