Intervjuu: Karol Mets tegi esimese suure ja planeeritud sammu

Madis Kalvet
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Karol Mets.
Karol Mets. Foto: Erakogu

Eelmisel aastal tõusid Eesti jalgpallikoondise põhikoosseisu uute meestena koduliigas pallinud Karol Mets, Ilja Antonov ja Ken Kallaste. Järgmisel nädalal saab Premium liiga taas avalöögi, Antonovit võib endiselt näha FC Levadia särgis ning Kallaste jätkab tõenäoliselt Nõmme Kaljus. Koondises kaitsva poolkaitsja ja FC Floras keskkaitsjana tegutsenud Karol Mets on aga siirdunud Norrasse Stavangeri Vikingisse.

Detsembri alguses Vikingiga liitunud Metsal seisab praegu veel ees veidi üle kuu ettevalmistust hooajaks. Esimene liigamäng on mullu Norra liiga kümnendana lõpetanud tiimil 6. aprillil, kui kohtutakse võõrsil Mjöndaleniga.

Eelmisel aastal Eesti aasta parima jalgpalluri valimisel Ragnar Klavani ja Konstantin Vassiljevi järel kolmanda koha saanud 21-aastase Metsa jaoks oli Vikingiga liitumine lõpuni läbi mõeldud ja planeeritud samm. Tulevikku silmas pidades on mängumehe sõnul kõneldud veidike Saksamaast, kus just Klavan on edukalt läbi löönud.

Karol Mets, viimasel ajal on Eestis palju räägitud jalgpallurite karjääri planeerimisest. Kas Vikingiga liitumine oli sinul osa paikapandud plaanist? Kas Eestis tuli sul lagi ette või oleks ka siin olnud arenguruumi? Millised võiksid olla tulevikus sulle sobivad liigad?

Olime FC Flora juhtkonnaga minu karjäärist mitu korda kõnelenud ja klubil oli selles osas kindel nägemus. Saan aru, et siirdumine välismaale just nüüd oli selle plaani osa. Teine oluline asi oli võimalus saada uues klubis pidevat mänguaega. Mõistagi pean kõigepealt Norras ja Vikingis läbi lööma ja klubi nende plaanide elluviimisel aitama, aga soovin siit mingil hetkel ka sammu edasi astuda. Samas on see siiski ainult mõte, sest pean praegu keskenduma enda ja meeskonna sooritusele. FC Floras olin neli hooaega ja ma ei ütleks, et mul oli lagi ees, aga olen ambitsioonikas inimene ja soovisin astuda järgmist sammu. Saan aru, et neli aastat esindusmeeskonnas on ka Flora plaanides ligikaudu see aeg, mille jooksul mängija peaks saama küpseks, liikuma edasi. Tulevikus ma ei välista ühtegi liigat, aga oleme vaid veidi kõnelenud Saksamaast, kuhu võiks olla Ragnari jälgedes hea astuda ja mis peaks sobima ka minu mängijatüübiga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles