7 miljoni eest Mart Poomi osta soovinud tippklubi on pankroti lävel

Madis Kalvet
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
FC Parma läbi aegade suurimaks väravakütiks on argentiinlane Hernan Crespo.
FC Parma läbi aegade suurimaks väravakütiks on argentiinlane Hernan Crespo. Foto: SCANPIX

1990ndatel Itaalia kõrgliiga tippu kuulunud FC Parma meeskond on pankroti lävel. Oma tippaegadel jahtis Parma ka Eesti koondise omaaegset puurilukku Mart Poomi ning eestlase eest oli Parma valmis üheksakümnendatel lauale laduma 7 miljonit Inglise naela. Derby County tollane peatreener lükkas aga selle pakkumise tagasi.

Tänavu Serie A-s kindlalt viimasel kohal olev Parma on praeguseks sattunud aga ülimalt raskesse seisu ning õhus on võimalus, et meeskond jätab lihtsalt tänavuse hooaja pooleli, vahendab Sportsmail.

Nii peavad Seria A klubi mängijad praeguse seisuga ise pesema oma mänguriideid, klubi buss võeti võlgade katteks juba ära ning näiteks noortemeeskonna riietusruumis enam sooja vett ei ole.

Parma esindusmeeskonna eelmise nädala liigamäng Udinesega lükati edasi, kuna klubi ei olnud võimeline enam turvameestele maksma. Sel nädalal kohtub Parma võõrsil Genoaga, aga meeskonna mängijad peavad Genoas tasuma ise oma hotelliarved.

Kui praegu liigub Parma jaoks kõik pankroti poole, siis hooajal 1996/97 saavutati Serie A-s teine koht. Hooaegadel 1991/92, 1998/99 ja 2001/02 võideti Itaalia karikas. Hooaegadel 1994/95 ning 1998/99 võideti UEFA karikas.

Omal ajal on meeskonnas mänginud sellised maailmanimed nagu Lilian Thuram, Fabio Cannavaro, Marco Di Vaio, Adrian Mutu, Hernan Crespo, Juan Sebastian VeronGianluigi Buffon,Gianfranco Zola, Faustino Asprilla

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles