Vormel-1 sari jätkub siiski kümne meeskonnaga

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Marussia sõitja Max Chilton mullusel Venemaa etapil.
Marussia sõitja Max Chilton mullusel Venemaa etapil. Foto: SCANPIX

Rahvusvaheline Autoliit (FIA) kiitis heaks Manori tiimi taotluse osaleda käesoleval hooajal vormel-1 sarjas.

Väljaande Autosport teatel on eelmisel hooajal Marussia nime kandnud võistkond kantud ametlikult sarjas võistlejate nimekirja. FIA ja Manori juhtkond on nädalaid läbirääkimisi pidanud ning nüüd on FIA saanud kinnituse, et tiimi rahaline olukord ja infrastruktuur annab neile võimaluse algaval hooajal rajale tulla.

Ehkki tiimi ametlik nimi on Manor Marussia, pole neil eelmisel hooajal sarjas kaasa löönud Marussia võistkonnaga peale nime muud pistmist. Mullu sõitis Jules Bianchi Monaco etapil välja üheksanda koha, mille eest saadud kaks punkti andsid Marussiale lõpuks tootjate arvestuses üheksanda koha ja tänu sellele üle 41 miljoni euro auhinnaraha. Oktoobris läks võistkond aga administreerimise alla ning hooaja kolmel viimasel etapil ei osalenud.

19. jaanuaril pandi tiimi vara oksjonile ning sama kuu jooksul saigi võistkond uue anonüümseks jäänud rahastaja. Praegu töötatakse 2014. aasta auto kallal, et viia see vastavusse tänavuste reeglitega. Tuleval nädalal on näiteks plaanis läbida kokkupõrketestid. Võistkonna üheks sõitjaks on kinnitatud 23-aastane britt Will Stevens, kes tegi oma vormel-1 debüüdi mullu Abu Dhabi etapil Caterhami roolis, saades 17. koha. Teise sõitja nimi on endiselt lahtine.

Mullu sügisel samuti administreerimise alla läinud Caterhami võistkonda FIA avaldatud nimekirjas pole. Seega teeb tänavu kuninglikus sarjas kaasa kümme meeskonda. Hooaeg algab 15. märtsil Austraalias.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles