Eesti suusakoondis valmistas ebameeldiva üllatuse

Madis Kalvet
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Meeste teatesõidu esimene vahetus. Karel Tammjärv (nr. 10).
Meeste teatesõidu esimene vahetus. Karel Tammjärv (nr. 10). Foto: SCANPIX

Mullu Sotši olümpiamängudel teatesõidus 10. koha saanud Eesti koondis oli toonase tulemusega väga rahul. Vaid aasta hiljem saadi Falunis 17 tiimi konkurentsis protokolli kirja 16. tulemus, samas said eestlased sõita vaid kaks esimest vahetust, kuna selleks hetkeks olid liidrid juba meie mehed ringiga kinni püüdnud. Seega tabas mehi Eesti naiskonna saatus, kes sai päev varem sõita samuti vaid kaks vahetust.

«Kokkuvõttes võib öelda, et ebaõnnestunud võistlus. Asjade selline käik oli kindlasti halb üllatus,» tõdes suusaliidu spordidirektor Raul Olle.

Eestlastest läks esimesena rajale Karel Tammjärv, kes kaotas oma vahetuse parimale 1.47,0. Teist vahetust sõitnud Aivar Rehemaa kaotas oma etteaste järel liidrile 4.25,5. Sellega olid eestlaste ponnistused lõppenud ning Raido Ränkel ja Peeter Kümmel võisid rajal käimata võistlusdressi seljast võtta.

Eestlaste sõnul üritati mehed rajale saata sellises järjestuses, mis lubaks võimalikult kaua konkurentsis püsida. Olle sõnul oligi kokku pandud variant parim, kuna teisi võimalusi sisuliselt polnud. «Paremini poleks midagi komplekteerida saanud. Klassikaring oli selgelt raskem ja kahe esimese vahetuse jaoks tuli rajale saata tugevamad mehed,» põhjendas Olle.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles