Tänak valmistub Mehhiko ralliks: käin igal õhtul saunas

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ott Tänak.
Ott Tänak. Foto: Timo Anis

Mehhiko MM-ralliks valmistuv Ott Tänak võttis ralli ajal valitseva palavusega harjumiseks kasutusele ehteestlaslikud meetmed.

«Käin igal õhtul saunas, aga see pole muidugi sama. Tingimustega kohanemiseks sõitsime tavapärasest veidi varem Mehhikosse,» ütles Tänak tiimi kodulehele. «Püüame kuumuseks ja kõrguseks võimalikult hästi valmis olla, aga see pole alati nii lihtne. Kõige hullemaks muudab asja kõrgus merepinnast. See on raske sõitjatele, aga ka autodele. Palju võimsust läheb kaduma ja sellele tuleb katse käigus mõelda. Tuleb sõita puhtalt ja täpselt, et kiirus püsiks.»

Tänak märkis, et avapäeval on kavas eriti keerulised katsed. «Need tuleb puhtalt läbida. Pärast seda võime õige enesetunde korral rohkem pingutada. Ootan taas kruusal sõitmist ja Mehhiko ralli on vahva. Katsed on head ja siledad ning tänu valitsevale õhustikule on seal alati lõbus,» lisas Tänak. «Testisime sel nädalal kaks päeva ja leidsime üsna ruttu kiiruse üles. Nii pika pausi järel on alati veidi kummaline kruusale minna, aga tunne oli hea ja oleme ralliks valmis.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles