Võidukas Northug õrritas jälle rootslasi: teil oli matšpall, aga jätsite selle kasutamata

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Petter Northug
Petter Northug Foto: SCANPIX

Norra teatemeeskonnale täna Faluni MMil kuldmedali toonud Petter Northug ei jätnud pärast triumfi taas suud pruukimata, võttes seekord ette rootslaste ankrumehe Calle Halfvarssoni, kes talle finišiduellis alla vandus.

Northug ja Halfvarsson olid esmakordselt vastamisi kaks aastat tagasi, kui MMi teatesõidus jäi peale Northug. Täna hoidis Northug end Halfvarssoni sappa, kui rootslane üritas lõputõusul rünnata, ja võttis lõpusirgel oma. «Sprint on mu tugev külg ja mul on hea meel, et rootslastel sõitis viimast vahetust just Halfvarsson,» teatas Northug ajalehele Expressen. «Ta ei suutnud esikohta hoida ja kinkis kulla hoopis meile.»

Northugi sõnul teadis ta kogu sõidu lõpuosa jooksul, et Halfvarsson on tal peos. «Ta langes samasse lõksu, kuhu Val di Fiemmeski. Oma vigadest võiks ju ikka õppida. Rootslastel oli täna matšpall, kuid nad jätsid selle kasutamata. Oleks vist aeg ankrumeest vahetada,» jätkas Northug. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles