Mourinho alustas finaali eel psühholoogilist rünnakut

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Chelsea peatreener Jose Mourinho.
Chelsea peatreener Jose Mourinho. Foto: SCANPIX

Londoni Chelsea kohtub pühapäeval Inglismaa liigakarika finaalis Tottenham Hotspuriga ning Chelsea peatreener Jose Mourinho andis finaalile avapaugu juba reedeõhtusel pressikonverentsil, asudes Spursi mängijaid pettuses süüdistama.

Mourinho meelest kukuvad Spursi mehed karistusalas liiga kergesti. «Usun, et kõik kolm osapoolt (Chelsea, Spurs ja kohtunikud – toim) tahavad, et finaalist tuleks võimalikult hea mäng. Loodetavasti teevad seda ka mängijad, kellele meeldib asju keeruliseks ajada. Pean silmas mängijaid, kes kukuvad vigade välja petmise eesmärgil liiga kergelt, mängijaid, kes püüavad kukkumisega vastasele kaarti välja meelitada, mängijad, kes teesklevad peaaegu iga kahe-kolme mängu tagant ja jätavad mulje, nagu keegi oleks neid rünnanud,» vahendab ESPN Mourinho sõnu.

«Teate sama hästi kui mina. Tegeleme ju samas riigis sama alaga. Ma ei pea ühtegi nime välja ütlema, sest teate neid sama hästi kui minagi,» jäi Mourinho väidetavate petiste nimede osas endale omaselt umbmääraseks. Eelmisel aastal peetud omavahelise mängu järel süüdistas portugallane Spursi kaitsjat Jan Vertonghenit selles, et belglane pettis kohtunik Mike Deani ära ja too andis Fernando Torresele punase kaardi.

Ka selle nädala algul saatis Mourinho Vertongheni suunas teele terava torke, kui võrdles belglast klubikaaslase Fazioga ning märkis ühe erinevusena ära selle, et argentiinlane «ei ürita vastastele kaarte välja näidelda». Viimase liigamängu järel võttis Spursi mängijate kohta sõna ka West Hami peatreener Sam Allardyce, kelle arvates ründaja Harry Kane kukkus üleminutitel karistusalas liiga kergekäeliselt. Antud olukorrast määrati Tottenhamile penalti, mis lubas neil mängu 2:2 viigistada.

Chelsea ja Tottenhami vaheline karikafinaal algab pühapäeval Eesti aja järgi kell 18.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles