Ratsaliit õnnitleb legendaarset ratsutamistreenerit Pille Elsonit juubeli puhul

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pille Elson ja Dixon.
Pille Elson ja Dixon. Foto: Susanna Liis Ole

​Eesti Ratsaspordi Liit õnnitleb takistussõidu treener Pille Elsonit 60. juubeli puhul ja soovib paljude tänaste tippratsanike treenerile tervist väärtusliku tööga jätkamiseks.

Pille Elson on üks esimesi Eesti naistakistussõitjaid. Ratsutamist alustas ta 1974. aastal Tiit Sireli juhendamisel, hiljem on olnud tema treenerid Tõnu Rähn, Mihhail Fadejev ja Jüri Villemson. Elson on aastatel 1982–90 kuulunud Eesti takistussõidukoondisse, võites Kesk-Euroopa Volvo maailmakarika etapil aastal 1992 võistkonnavõistluse ning saavutanud rohkelt individuaalseid võite ja kõrgeid tulemusi rahvusvahelistel takistussõiduvõistlustel.

Elson on tulnud aastatel 1978–96 seitse korda Eesti meistriks, aastal 1982 suurmeistriks. Samuti on ta tegutsenud takistussõiduvõistluste kohtunikuna. Aastal 2011 tunnustas Eesti Ratsaspordi Liit Pille Elsonit meistrimärgiga.

Aastatel 1976–90 töötas Pille Elson treenerina Tondi ratsabaasis, sealt edasi kuni tänaseni Veskimetsa ratsakeskuses, juhendades peamiselt lapsi ja harrastussportlasi. Pille Elsoni õpilaste hulka kuuluvad Eesti tipptakistussõitjad nagu Andres Treve, Margit Mägi, Monika Pärno, samuti noorsportlased Kätlin Sehver ja My Relander.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles