Gerd Kanteri avavise andis stardi curlingu juunioride MMile

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Marie Turmann.
Marie Turmann. Foto: Eesti Curlingu Liit

Täna algasid Tallinnas Curlingu maailmameistrivõistlused juunioridele. Esimese sümboolse avaviske tegi võistlusjääl olümpivõitjast kettaheitja Gerd Kanter.

Eesti Curlingu Liidu presidendi Fred Randveri sõnul on väga sümboolne, et täna alanud võistlused avas olümpiavõitja Gerd Kanteri vise. «Olümpiamängudel osalemine on iga sportlase unistus ja siht. Tallinnas näeme maailma parimaid curlingu juunioride võistkondi ning suure tõenäosusega võistlevad siin täna ka homsed olümpimängude osalejad,» ütles Randver.

Curlingu maailmameistrivõistlustele Eestisse saabus 100 parimat noort mängijat 12 riigist. Üheksa päeva kestva võistluse tulemusena selguvad Tondiraba jäähallis maailma parimad nais- ja meesjuunioride võistkonnad. Tallinnas võistlevad ka tiitlikaitsjad Šveitsist ja Kanadast.

Eesti Curlingu Liidu president soovis kõikidele võistkondadele palju häid viskeid ning kutsus ka pealtvaatajaid võistlust vaatama ja sportlastele kaasa elama. «Curling on Eestis veel suhteliselt uus ala, kuid see on põnev ja emotsioonirohke mäng, millega tasub kindlasti lähemalt tutvuda,» soovitas Randver. Tänu  Rahvusvahelise Curlingu Föderatsiooni toetusele on pealtvaatajatele curlingu võistlusele sissepääs tasuta.

Juunioride maailmameistrivõistluste korraldamisõiguse saamiseks konkureeris Eesti Rootsi, Šotimaa ja Austriaga. Randveri sõnul vastab värskelt valminud Tondiraba jäähall rahvusvahelistele nõuetele ja sobib igati kõrgetasemelise spordivõistluse korraldamiseks. «Seadsime sihiks, et kogu võistlus oleks tipptasemel organiseeritud. Järgmiseks eesmärgiks seame juba täiskasvanute maailmameistrivõistluste organiseerimise Tallinnas,» ütles Randver.

Curlingu maailmameistrivõistlused juunioridele kestavad Tondiraba jäähallis 8. märtsini. Pealtvaatajatele on võistlusele sissepääs tasuta. Spordisündmust toetavad EAS, Tallinna linn, Kultuuriministeerium ja Rahvusvaheline Curlingu Föderatsioon. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles