NBA legend suri kõigest 48-aastaselt

Kaarel Täll
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Anthony Mason (14) 1994. aastal New York Knicksi ridades.
Anthony Mason (14) 1994. aastal New York Knicksi ridades. Foto: SCANPIX

Endine USA korvpallur Anthony Mason suri täna kõigest 48-aastaselt. Mehele sai saatuslikuks mõne aja eest läbi elatud südamerabandus. Täna seiskus mehe süda lõplikult.

Mason mängis maailma tugevaimas korvpalliliigas NBA kokku 13 hooaega. Parimad päevad veetis ta New York Knicksi ridades, kus moodustas koos Patrick Ewingu ja Charles Oakleyga legendaarseks tõusnud ründeliini, mida peetakse liiga ajaloo üheks jõulisemaks. 1994. aastal aitas Mason Knicksi ka NBA finaali, kuid seal tunnistati Houstoni nappi paremust.

Masonit mäletatakse kui üht NBA kõigi aegade füüsiliselt tugevaimat mängijat. 2001. aastal valiti ta ka liiga tähtede mängule. «New York ja kogu maailm kaotas legendi, sõbra, venna, kuid kõige enam meie isa, Anthony Masoni,» teatas Anthony Mason Jr. täna hommikul. Tema sõnul pidas isa maha pika ja südi võitluse erinevate südameprobleemidega, kuid jäi siiski kaotajaks. Mason Jr. palus, et meedia austaks perekonna palvet neid leina ajal mitte segada.

Mason esindas lisaks New York Knicksile ka New Jersey, Denveri, Charlotte’i, Miami ja Milwaukee meeskondasid.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles