F1 sarja uue hooaja avaetapi kohal ripuvad mustad pilved

Kadi Parts
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mulluse vormel-1 sarja hooaja avaetapp Austraalias.
Mulluse vormel-1 sarja hooaja avaetapp Austraalias. Foto: SCANPIX

Vormel-1 sarja tänavuse hooaja avaetapp Austraalias, Melbourne'is võib toimuda oodatust oluliselt vähemate tiimide osalusel, sest rahalistesse raskustesse pole sattunud mitte vaid üks, vaid mitu meeskonda.

Mõned päevad tagasi kinnitas Rahvusvaheline Autoliit (FIA), et uuel hooajal lööb F1 karussellis kaasa ka Manor-Marussia meeskond ning see tähendab, et 2015. aastal osaleb 10 meeskonda. Uue hooaja avaetapp on kavas juba 15. märtsil, ent vaid kaks nädalat enne selle toimumist on selgunud, et Melbourne'is võivad starti minna vaid ligi pooled tiimid, sest mitu meeskonda on sattunud rahalistesse raskustesse: lisaks Manor-Marussiale on hooaja alguse eel vaevlemas finantsprobleemide käes ka Lotus, Sauber ja Force India.

«Meil on olnud rahavoogudega probleeme, see pole mingi saladus. See (hooaja algus- toim.) on raske kõikidele iseseisvatele meeskondadele,» tunnistas Force India tiimi asejuht Bob Fernley.

Olukorra tõsidust selgitas ka Lotuse omanik Gerard Lopez: «November, detsember ja jaanuar on kõige hullemad kuud, sest selles faasis kulutad sa disainimisele ja tootmisele 43% oma hooaja eelarvest, samas kui raha juurde sellel hetkel kusagilt ei tule.»

Juba märtsi keskel algava uue hooaja eel sõideti möödunud nädalavahetusel viimane testisõit Barcelonas, kus olid kohal üheksa tiimi sõitjad, ainukesena puudus värskelt sarja kaasatud Manor-Marussia.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles