Eesti startup tõhustab tehnoloogia abil spordiklubide tööd

Madis Kalvet
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tõnis Saag.
Tõnis Saag. Foto: Erakogu

Täna, 2. märtsil avalikustab Eesti startup-ettevõte Sportlyzer oma tarkvara uued funktsioonid, mis muudavad liikmete ja treeningute haldamise spordiklubide jaoks lihtsamaks. Eesti on esimeseks sammuks liikumaks edasi Euroopasse ja hiljem kogu maailma.

«Sportlyzeri eesmärk on anda spordiklubide töötajatele tehnoloogia näol abikäsi,» sõnab Sportlyzeri kaasasutaja Tõnis Saag. «Tänasel päeval võtavad väga suure osa treenerite ajast paberitöö ja spordiklubi haldamisega seonduvad kohustused. Meie peamiseks eesmärgiks on muuta nende täitmine lihtsamaks ja kiiremaks,» selgitab ta.

«Samal ajal kui muu ärimaailm juba ammu kasutab oma töös tehnoloogia abi, on spordiklubid sellest rongist maha jäänud,» toob Saag võrdluse. Tema sõnul toimub väga paljude spordiklubide haldamine endiselt Excelis ja paberil. Sellele kulub vähese inimressursi juures asjatult palju aega, mida saaks kasutada treeningsüsteemide arendamiseks ja klubide kasvatamiseks. Just eelnevast lähtuvalt on Sportlyzer võtnud südameasjaks ehitada tehnoloogia, mis automatiseerib mitmed tüütud tegevused.

Sportlyzeri platvormi kasutades saab spordiklubi tasuta digitaliseerida kogu oma liikmete nimekirja. Lisaks saab nupuvajutusega vormistada ja saata liikmetele arveid, kontrollida tasumisi, saata sõnumeid või e-kirjasid, pidada treeningarvestust ja analüüsida treenitavate sportlikku arengut. Eraldi tasub rõhutada, et Sportlyzerit kasutades on omavahel ühendatud kõik spordiklubiga seotud inimesed: klubi juhtkond, treenerid, sportlased ja lapsevanemad. Treener kannab sportlase andmed süsteemi sisse ja edaspidi on kogu tema kohta kogutud info volitatud inimestele kättesaadav, alates kontaktandmetest ja lõpetades tema sportliku arenguga.

Kontseptsiooni väljatöötamisel on idufirmale õla alla pannud Tartu Ülikooli sporditeadlane Jarek Mäestu ning spordipsühholoog Aave Hannus. Samuti on nõuga aidanud Kristjan Port Tallinna Ülikoolist.

Varasemalt on Sportlyzer olnud eelkõige sporditiimidele suunatud treeningute planeerimise ja jälgimise tarkvara, millega on tunnustust kogutud ka laias maailmas. Tänaseks on neil välismaal mitmeid nimekaid kliente, kelle hulgas näiteks Austraalia sõudekoondis, Suurbritannia sõudekoondis, Suurbritannia murdmaasuusatamise koondis ja USA kajakikoondis.

Sportlyzeri uut ja laiendatud platvormi on paljude teiste Eesti klubide seas aidanud välja töötada näiteks Jalgpalliklubi FC Elva, triatloniklubi Trismile, Karateklubi Falco ja Rakvere Orienteerumisklubi. Klubide tagasisidele toetudes on valmis saadud vajalik tööriist, mis sobib kasutamiseks kõigile spordiklubidele nii Eestis kui ka maailmas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles