Jalgpallimaailm vaimustub uuest väravaid löövast superründajast

Madis Kalvet
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Bas Dost väravat tähistamas.
Bas Dost väravat tähistamas. Foto: SCANPIX

Cristiano Ronaldo ja Lionel Messi suurepärastest väravarekorditest saab tihtilugu rääkida, kuid pärast Bundesliga talvepausi on pildile tõusnud uus ründestaar, kellele on väidetavalt juba mitmed suurklubid silma peale pannud.

Bundesligas suurepärast hooaega tegeva Wolfsburgi eest on viimastes mängudes suurepärases hoos olnud 25-aastane hollandlane Bas Dost. Pärast talvepausilt naasmist on Wolfsburg pidanud kaheksa kohtumist ja hollandlane on selle ajaga löönud 13 väravat. Eriti hirmutav on tema hoog olnud viimases kolmes Bundesliga kohtumises, millega on ta kirja saanud koguni kaheksa väravat.

Dost liitus Wolfsburgiga 2012. aastal ning tema eest maksti Heerenveenile 7 miljonit eurot. Samas pole ta seejärel eriti silma paistnud ning näiteks eelmisel hooajal lõi ta Bundesligas vaid neli väravat. Sel hooajal suutis ta Bundesliga sügisringis lüüa kaks väravat.

Dost on juba ka ise jõudnud meedias välja öelda, et tema viimase aja saavutused üllatavad teda ennastki. Samas on talle suureks abiks olnud poolkaitsja Kevin De Bruyne, kes teda pidevalt heade söötudega toidab.

Nii visatakse juba nii mõnelgi pool nalja, et Bundesliga valitseja Müncheni Bayern on hakanud juba suviseks üleminekuaknaks raha kõrvale panema.

Bundesligas hoiab Wolfsburg praegu kindlalt teist kohta ja liigub tulevast hooaega silmas pidades Meistrite liiga kursil. Wolfsburgil on tabelis 50 punkti, tabeliliider on Müncheni Bayern 58ga, kolmas on Mönchengladbachi Borussia 40ga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles