Northug: mind huvitavad vaid kuldmedalid, teistel kohtadel pole tähtsust

Madis Kalvet
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Petter Northug kuldse MM-medaliga.
Petter Northug kuldse MM-medaliga. Foto: SCANPIX

Norra suusastaar Petter Northug võitis Falunis lõppenud suusatamise MMil neli kuldmedalit ning nüüd on ta maailmameistriks kroonitud 13 korda. Northugi sõnul motiveeribki teda vaid võit ning poodiumi ülejäänud astmetele tõusmine ei paku talle pinget.

«Hõbemedalid ei tähenda minu jaoks midagi. Minu jaoks on oluline vaid võit ning ülejäänud kohtadel ei ole mingit tähtsust. Teised medalid mind ei huvita,» teatas Northug MMi ajal meediale.

Nende sõnade elavaks tõestuseks oli ka MMi 15 km vabatehnikasõit, kus Northug sai üsna pea aru, et kuldmedali peale ta seekord ei sõida ja mees võttis rajal käigu täitsa välja ja sai lõpuks kirja 62. koha.

MMidelt on Northugil kirjas 13 kuldset ning kaks hõbedast medalit. Pronksi ta seni MMidel teeninud ei ole. Olümpiamängudelt on tal aga täiskomplekt olemas: 2 kuldmedalit, 1 hõbemedal, 1 pronksmedal.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles