Läbi aegade parimast korvpallurist sai miljardär

Madis Kalvet
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Michael Jordan golfiväljakul.
Michael Jordan golfiväljakul. Foto: SCANPIX

Ajakirja Forbesi poolt avaldatud värskes maailma esirikkurite nimekirjas on miljardärina välja toodud ka korvpallilegend Michael Jordan. Tänavuses nimekirjas on 290 uut miljardäri ning Jordan on üks nendest.

Kui Jordani varanduse suurus ületas ühe miljardi USA dollari piiri, siis lõppeval aastal tõi talle kõige rohkem sisse leping sporditarvetefirma Nike’iga. Forbesi teatel teenis Jordan vastavalt Nike’iga sõlmitud lepingule mullu 90 miljonit USA dollarit, kirjutab ESPN.

Ühtlasi sai Jordanist esimene korvpallurist miljardär. 20. jaanauril suurendas ta oma osalust NBA klubis Charlotte Hornets. Kui varasemalt kuulus Jordanile 80 protentsi meeskonnast, siis alates 20. jaanaurist kuulub talle 89,5 protsenti. Hornetsi väärtuseks hinnatakse umbes 700 miljonit USA dollarit. Forbesi üldises edetabelis paikneb Jordan 1741. kohal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles