Mourinho lubas finaali eel reegleid rikkunud abitreeneri maha lüüa

Postimees Sport
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Chelsea peatreener Jose Mourinho.
Chelsea peatreener Jose Mourinho. Foto: SCANPIX

Londoni Chelsea jalgpalliklubi peatreener Jose Mourinho vihastas enne pühapäeval peetud liigakarikasarja finaali oma abitreeneri peale, kes rikkus meeskonnale kehtestatud vaikimiskeeldu.

Chelsea võitleb Inglismaa meistritiitli pärast Manchester Cityga, kes pidas paar tundi enne finaali algust olulise liigakohtumise Liverpooliga. Mourinho ei tahtnud, et tema hoolealused mängu tulemusest teada saaksid, peljates, et see võib segada nende keskendumist finaaliks. Sestap keelas portugallane meeskonnal nii hotellis kui ka neid Wembley staadionile viinud tiimibussis telerivaatamise, et meeste mõtted oleksid vaid enda eelseisva mängu juures.

City kaotas võõrsil Liverpoolile 1:2 ja see tähendas, et Chelseal on võimalik kasvatada tabelitipus oma edu juba kaheksale punktile. «Teadsin, et tegemist on suhteliselt võimatu missiooniga, aga otsustasin seda siiski teha. Ütlesin mängijatele, et ma ei taha näha vähimatki rõõmu- ega pettumusväljendust, kui City peaks näiteks viimasel minutil värava lööma või siis hoopiski Liverpool võitma. Tahtsin täielikku vaikust,» selgitas Mourinho Eurospordi vahendusel.

«Mängijatega läks õnneks. Aga siis kargas üks mu treeneritest bussis püsti! See oli Silvino (abitreener Silvino Louro – toim). Tahtsin ta maha lüüa. Mees rikkus reegleid!» kirjeldas Mourinho.

Chelsea meeskonda toimunu lõppkokkuvõttes siiski väga ei häirinud, sest tänu John Terry tabamusele ja Diego Costa tegutemise tulemusel sündinud Kyle Walkeri omaväravale võideti Tottenhami finaalis 2:0. Mourinho on nüüd jõudnud juhendajana tosinasse finaali ja võitnud neist 10, liigakarika näol oli tegemist tema 15-aastase peatreenerikarjääri 21. karikavõiduga. Hoolimata City kaotusest usub Mourinho aga, et liigatiitel pole veel Chelsea käes. «Meil on hulk keerulisi mänge ees ja Cityl samuti. Aga seda ma ennustasin, et Liverpool neid võidab.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles