Santos tänase karikafinaali eel: kui lund ei saja ja jäidet ei teki, läheb raskeks

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartu FC Santos.
Tartu FC Santos. Foto: FC Santos

Eilse piduliku avamise järel antakse täna ka väljakul avalöök kodusele jalgpallihooajale, kui superkarika finaalis kohtuvad meister Tallinna Levadia ja mullu karikafinaali jõudmisega suurüllatuse valmistanud Tartu FC Santos.

Santose esindaja Janar Sagimi sõnul kulges hooaja ettevalmistus üsnagi keeruliselt: «Kui mingi sõnaga tuleb hooaja ettevalmistust iseloomustada, siis kindlasti ei ole see plaanipärane. Lõuna-Eesti jalgpalli murekohad lõid põhimõtteliselt välja juba esimeses trennis, kui meeskonna ründestaar Robert Pluum traumapunkti sõitmiseks FC Santose värvides sõiduvahendit kasutas.» Tsiteerides kaitse tugitala Siim Roopsi ühel halliturniiri mängul: «No ei julge suure hoo pealt suunda muuta, sest trennidest varitseb hirm jäisel väljakul külg maha panna.»

«Õhkkond ja meeleolu on meeskonnas hetkel väga hea. Oleme tahtmist täis ja tahame juba väljakule! Hoolimata sellest, et Levadia on meie jaoks väga tugev vastane ja ootamas on keeruline mäng,  usun siiski, et oleme mänguks  valmis. Kindlasti anname endast maksimumi, et väärikalt meistrile vastu astuda. 

Võrreldes nüüd eelmise aasta finaaliga on olukord teistsugune, sest meie võistkonna koosseis on selgelt muutunud ja ka noorenenud ning kuna siiski on tegemist hooaja esimese ametliku mänguga,  on mängueelne ärevus tavapärasest kõrgem,» andis Santose kapten Taavi Vellemaa hinnangu oma võistkonnale. «Kindlasti on meil oma võimalused, kuid selleks peame näitama oma parimat mängu ja tegutsema ühtse meeskonnana.  Palju sõltub ka sellest, kuidas suudame just mängu algfaasis Levadia survele vastu seista. Et karikas Tartusse tuua, vajame kõikide Santose poolehoidjate toetust!» lisas Vellemaa.

«Kui objektiivselt Eesti jalgpallihooaja avapaugu, 3. märtsi Superkarika finaali jõudude vahekorda vaadata, siis kui just homme lund ei saja ja jäidet ei teki, võib punavalgetel superkarika oma valdusesse saamine raskeks kujuneda,» naljatleb Sagim. «Tuleb realistlikult oma mänguplaan üle vaadata, sest tervet kohtumist me Levadiaga võidu joosta ei jaksa. Levadia on kahe hooaja vahel teinud sarnaselt meiega läbi suhteliselt suure uuenduskuuri, mis ka nende masinavärki veidi tõrkuma võib panna. Kindlasti kehtivad eriti just hooaja esimeses kohtumises jalgpallikommentaatorite lemmikväljendid «Kohtumine hakkab seisult 0:0» ja mida kauem see seis püsib, seda suuremaks favoriidikoorem kasvab,»  on tartlaste esindaja lootusrikas.

Et ka kõik teised lootusrikkad oleksid, tõi Sagim välja ka huvitavat statistikat: «Kõigest mõned päevad tagasi võideti Inglismaal 2015. aasta esimene karikas, kus võitjavõistkond valdas palli 36% mänguajast. Ja jaanuari kuus juhtus, et 2014. aasta Inglismaa meister lülitati kohalikust karikasarjast välja liigadetabeli 32. võistkonna poolt. Kui näpuga järge ajada, siis FC Santos oli eelmine aasta Eesti 22. sats. Intriig on õhus!»

«Kui rääkida asjadest, mida on meie võimuses muuta, siis on senised kaks kuud käinud suuremat sorti integratsiooniprotsess. Noormängijate ja kogenud mängumeeste ühtseks löögirusikaks sulandamine, tundus alguses päris keeruline. Noorteklassist järgmise sammu tegemine võib tunduda lihtne kui siseküljesööt, aga suuremad nõudmised, oluliselt rangemad piirid väljakul ja tulemusele orienteeritus hakkasid noortele kohale jõudma alles pärast esimest kuuenädalast ettevalmistustsüklit.

Vast andsid meeskonna kapteni Taavi Vellemaa ja abikapteni Kaarel Kallandi mõningased rahulolevad kommentaarid pärast viimast kontrollkohtumist JK Rakvere Tarvaga noortele indu trennides veelgi juurde panna ja nägid, et kõik n-ö ohvrid on ainult meeskonna edu huvides,» lisas Sagim.

Superkarika finaal algab täna kell 19 Lilleküla kunstmurustaadionil.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles