Eesti koondislaste koduklubi teenis Itaalias taas kaotused

Kadi Parts
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Andri Aganits.
Andri Aganits. Foto: volley.ee

Altotevere Citta di Castello - Eesti võrkpallurite Andri Aganitsa ja Renee Teppani koduklubi - pidi viimasel kahel nädalal Itaalia SuperLegas jällegi vastu võtma kaotused. Põhiturniiri teise ringi seitsmendas voorus jäädi 0:3 alla kolmanda koha meeskonnale Lube Treia, kaheksandas voorus tulemusega 1:3 kümnendal kohal paiknevale Monzale.

Aganits oli oma meeskonna esitlusega tugeva Lube vastu üsna rahul. «Meie poolt hea mäng, püsisime mängus küll. Tulemuseks oli 0:3 kaotus, aga suurt ülesõitmist ei toimunud,» vahendas Aganitsa sõnu portaal volley.ee.

Enda viimastele mängudele tagasi vaadates oli tempomees Aganits üsnagi positiivne: «Treia vastu toimis hästi serv, Monza vastu jään rahule rünnakuga, sest sain üle pika aja korralikke tõsteid.» Kohtumises Monzaga realiseeria Aganits 11 tõstest punktiks 7 (lisaks 1 punkt serviga ja 1 blokiga), Treia vastu käis servimas 14 korral ja lõi seejuures 2 ässpallingut.

Teppan, kellele viimastes kohtumistes mänguaega sisuliselt ei jätkunud, oli ka oma kommentaarides rohkem kõrvaltvaataja rollis. «Meeskond oli Lube mänguks väga hästi valmis, oli näha suurt soovi suurele klubile «ära panna». Sellest hoolimata geimivõiduni ei jõutud, mäng oli üsnagi kaasahaarav ja geimivõidud otsustati alles lõppfaasis. Lube mängis täpselt nii palju kui vaja oli, et kolm punkti kindlustada,» rääkis Teppan.

Kohtumine eeldatavalt palju mängitavama vastase Monzaga aga noore diagonaalründaja hinnangul palju positiivset ei pakkunud: «Meeskond lootis punktilisa, kuid tegelikult lõppes kõik teises geimis, kus jäädi esimest korda surve alla. Mäng algas ilusasti, meie meeskond nautis mängu ja asjad platsil toimisid. Teises geimis suutis kodumeeskond Monza aga oma bloki ja kaitsemängu koostööd parandada ja sellest tulenevalt ei toiminud meie rünnak enam nii efektiivselt. Kolmas ja neljas geim olid juba lihtsalt nagu kohustus meie jaoks. Üldiselt tuleb tunnistada, et väga kergelt murdusime pinge all ning mängu edenedes ei suutnudki end enam ümber häälestada.»

Meistrivõistluste põhiturniiri lõpuni on jäänud veel viis vooru, viimasest play-off kohast kaugel oleva Altotevere jaoks saab hooaeg suure tõenäosusega lõpu 5. aprillil. Esikohta hoiab Modena (51 punkti), järgnevad Trentino (50), Lube (45) ja Verona (41). Altotevere on võitnud 19-st mängust 3 ja kogunud 10 punkti, mis annab eelviimase koha.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles