Noorte meistriliigaga liitumine on end juba ära tasunud

Peep Pahv
, sporditoimetuse juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Audentese Spordigümnaasium/Noortekoondise mängijad.
Audentese Spordigümnaasium/Noortekoondise mängijad. Foto: Liis Treimann

«Mida mäng edasi, seda paremaks on pilt muutunud – platsile minnes ei tunne poisid kellegi ees aukartust ning vastastega teist korda kohtudes oleme juba selgelt rohkem konkurentsis. Lõpuks võib küll vahe käriseda 20 või 30 punktini, kuid see ei peegelda mängu tegelikku käiku,» rääkis tänavu korvpalli Eesti meistriliigaga liitunud Audentese spordikooli meeskonna peatreener Indrek Visnapuu. Treeneri sõnad ei jäta valesti mõistmiseks võimalust – aastaid jutuks olnud ning lõpuks ometi alanud projekt on end õigustanud.

Noorte meeste meistriliigas osalemise vastu olevad inimesed leiavad, et meestega mängimiseks piisab ka esiliigast. Visnapuu hinnangul ei saa aga kahte liigat võrrelda – mängude stiil ja olemus on neis lihtsalt niivõrd erinev.

«Esiliigas oleme meie need, kes dikteerivad mängu tempot, ning paljude vastaste peamine taktika seisneb selles, et kaitses istutakse kolmepunkti joonest seespool,» selgitas Visnapuu. Vanematest meestest koosnevatele meeskondadele omane mängustiil eeldab vastastelt head mängu lugemist ja stabiilset viset – mängulisi detaile, millega noored tavaliselt veel ei hiilga. «Meistriliigas sunnitakse aga mängijaid võtma vastu otsuseid hoopis teises tempos ning ühtegi puhkehetke ei saa endale platsil lubada,» lisas Visnapuu ja tõdes, et esiliigas mängimine on mõneti ebamugavam ning see võib jätta noortele tõelisest meeste mängust vale ettekujutuse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles