Kullamäe raske mängu järel: tuli raske seeria nagu arvasingi

Kadi Parts
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartu Rocki peatreener Gert Kullamäe
Tartu Rocki peatreener Gert Kullamäe Foto: Aldo Luud / Õhtuleht

Tartu Ülikool/Rocki korvpallimeeskond pidas täna põneva kohtumise Balti liigas, kus veerandfinaalseeria korduskohtumises viigistati lisaajale läinud mängus Liepaja meeskonnaga. Tartu Rocki peatreener Gert Kullamäe tunnistas, et tegu oli raske seeriaga.

Rock alustas kohtumist 10punktilises eduseisus, sest veerandfinaalseeria avamängus võideti kodus 59:49. Tänase mängu poolajaks oli Rockile jäänud neljapunktine eduseis, sest Liepaja oli saanud juhtima 34:28. Kolmanda veerandaja järel oleksid omakorda edasi pääsenud võõrustajad, sest Liepaja oli suutnud eduseisu suurendada skoorini 56:42.

Neljanda veerandaja alguses venis vahe veelgi, aga Valmo Kriisa ja Augustas Peciukeviciuse kahepeale tehtud 8:3 spurt tõi TÜ/Rocki taas löögiulatusse. Neljas veerandaeg lõppes küll Liepaja 70:60 eduseisul, kuid kahe mängu kokkuvõttes tähendas see viigiseisu ja nii järgnes lisaaeg, kus Rock pani oma paremuse selgelt maksma ja lisaaeg lõppes seisul 71:71, mis tähendas, et poolfinaali jõudis Rock.

Tartu meeskonna peatreeneri Gert Kullamäe sõnul mängiti oodatult raske seeria, aga mängujuhid vedasid täna meeskonna välja. «Nagu ma enne mänge arvasin – tuli raske seeria. Liepaja on sitke meeskond ja esimeses mängus välja võideldud kümme punkti pole mingi väga turvaline edu,» rääkis Kullamäe.

«Tänane mäng oli sama närviline kui esimene. Kaitses jääb miinuspoolele Mareks Jureviciuse katmine – teda ei suutnud pidurdada, teistega saime enamvähem hakkama. Rünnakule jagus närvilisust ja möödaviskeid, eriti alguses. Normaalaja lõpus panid vastased meie õnneks lõpus mööda ja lisaaja alguses saime kohe paremini minema. Siis hakkasid juba nemad kiirustama ja eksima. Täna tahaks aga eriti kiita Tanel Sokku ja Augustas Peciukeviciust, kes mängisid palju minutiteid, tegid hea mängu ja vedasid meeskonda,» lisas Kullamäe.

Poolfinaalikohaga sai Kullamäe sõnul natuke pinget maha. «Play-offi mänge teeb pisut raskemaks ka ainsa Eesti klubi koorem, aga nüüd sai pinget vähe maha, sest garanteerisime veel neli Balti liiga mängu. Järgmine eesmärk on kindlasti BBL finaal, ükskõik kumb teisest paarist vastu tuleb»“ sõnas Kullamäe.

Rocki poolfinaalivastane selgub homme.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles