EOK ja ministeerium toetavad 32 sportlase õpinguid

Kaarel Täll
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kätlin Tõllasson
Kätlin Tõllasson Foto: Liis Treimann

Eesti Olümpiakomitee ning Haridus- ja Teadusministeeriumi (HTM) haridusstipendiumi kõrg- ja kutsekooli õpingute rahastamiseks pälvis 32 sportlast kogusummas 27 374,50 eurot.

EOK presidendil Neinar Selil on hea meel, et haridus- ja teadusministeeriumiga on pikaajaline ja edukas koostöö kujunenud. «Tänapäeval on parim kapital teadmised, mille baasilt on võimalik luua just selline karjäär nagu inimene tahab. Niimoodi anname tippsportlastele kindluse, et ka pärast sporditee lõppu on neil tegevusala, kus järgmisi tippe vallutada,» ütles Seli.

HTMi asekantsler Madis Lepajõe sõnul on sportlaste õpingute toetamisest saanud hea traditsioon. «Loodame, et stipendiumid aitavad spordis silmapaistvaid tulemusi saavutanutel rühkida edukalt edasi ka haridusteel,» märkis Lepajõe.

Stipendiumid pälvisid: Gaia-Marianna Salm (epeevehklemine), Mari Hütsi ja Egert Põldma (golf), Kristen Kivistik (jalgrattasport), Klen Kristofer Kaljulaid (judo), Harri Olak (jõutõstmine), Villem-Henrik Koitmaa (jäähoki), Tanel Laanmäe, Raigo Toompuu ja Kätlin Tõllasson (kergejõustik), Kerttu Jallai ja Saimon Sutt (korvpall), Kaimar Lees (käsipall), Meelis Kiisk (laskesport), Sirli Hänni, Johanna Talihärm, Jan Treier ja Darja Jurlova (laskesuusatamine), Toomas Triisa (motokross), Jaak Mae (murdmaasuusatamine), Markus Puusepp (orienteerumine), Merike Õun (sporditöötaja), Rainer Kaljumäe (sulgpall), Kaarel Nurmsalu (suusahüpped), Andrei Jämsä (sõudmine), Kätlin Sepp (ujumine), Rasmus Haugasmägi ja Marek Peeba (veemootorisport), Anneli Preimann (vibulaskmine), Baile Orb ja Kristiina Reinfeldt (võistlustants) ning Julija Mõnnakmäe (võrkpall).

Konkursile laekus 38 avaldust, millest 32 vastas nõuetele. Kõik taotlejad said stipendiumi taotluses soovitud mahus. Stipendiaadid valis välja EOK stipendiumikomisjon, kuhu kuuluvad Madis Lepajõe ja Epp Rebane Haridus- ja Teadusministeeriumist, Tõnu Seil Kultuuriministeeriumist, Ants Veetõusme Eesti Akadeemilisest Spordiliidust ning Neinar Seli, Siim Sukles ja Martti Raju Eesti Olümpiakomiteest.

2003. aastast EOK ja HTM-i koostöös välja antav haridusstipendium on osa noorsportlaste treeningtoetuste ja tippsportlaste koolitustoetuste koostööprojektist. Stipendiumi saavad taotleda praegused ja endised tippsportlased kõrgkooli või kutseõppeasutuse õppemaksu tasumiseks. Stipendiumikonkurss toimub kaks korda aastas ja stipendiumifond aastas on kokku 60 000 eurot. Eelmisel, 2014. aastal toetati kahel semestril kokku 70 sportlase õpinguid kogusummas 58 708 eurot.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles