Guardiolast võib saada Katari koondise peatreener

Kaarel Täll
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pep Guardiola tänavu jaanuaris Dohas
Pep Guardiola tänavu jaanuaris Dohas Foto: SCANPIX

Viimase kümnendi üks edukamaid jalgpallitreenereid Pep Guardiola võib peagi võtta üle Katari rahvuskoondise juhendamise. Koduseks 2022. aasta MMiks valmistuv Lähis-Ida väikeriik loodab turniiril mitte häbisse jääda ning lootused pannakse just Guardiola õlgadele.

Tänane Sport Bild pühendas Guardiola tulevikule oma esikülje ning peamiselt seostatakse meest just Katari koondisega. Loomulikult pole see ainus spekulatsioon ning kuulujutud viivad 44-aastast treenerit ka Manchester City peatreeneriks ning Barcelona spordidirektoriks.

Guardiola leping praeguse tööandja Müncheni Bayerniga kestab 2016. aastani.

Päris oma jalgpallurikarjääri lõpus, aastatel 2003-2005 mängis Guardiola Katari pealinna Doha suurklubis Al Ahli. Sellest ajast alates on mehel sealse jalgpalliga head suhted. Alles tänavu talvel käis Müncheni Bayern Dohas asuvas Aspire’i akadeemias treeninglaagris.

«Katari elanikud peavad aitama riigil korralda nii head MMi kui võimalik. Kogu maailm vaatab seda võistlust ja ma loodan, et siinsed inimesed suudavad näidata, et suudavad korraldada maailma suurimat jalgpallisündmust,» rääkis Guardiola jaanuaris. «FIFA on alati proovinud leida võimalusi, et jalgpalli kõikjal maailmas populaarsemaks muuta. 2010. aastal käisid nad Lõuna-Aafrika Vabariigis ja 2022. aastal tulevad siia. Sellesse piirkonda tulemine on õige samm. See aitab ülejäänud maailmal Lähis-Ida paremini tundma õppida. Jalgpall annab võimaluse erinevatel kultuuridel kohtuda.»

Bild spekuleerib, et Guardiola tahab enne Katari koondise ülevõtmist kätt proovida ka Inglismaal ning Manchester City tundub selleks parim paik.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles