Ferrari GT meeskond: lõpetame tegutsemise ISISe tõttu

Kaarel Täll
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ferrari F458. Just selliste autodega kihutasid Barzani Racingu meeskonna sõitjad.
Ferrari F458. Just selliste autodega kihutasid Barzani Racingu meeskonna sõitjad. Foto: SCANPIX

Terrorirühmituse ISIS mõjud on jõudnud ka mootorisporti. Kurdistani taustaga võidusõitja Isaac Tutumlu peab oma tänavuse hooaja plaanidele kriipsu peale tõmbama ning otsima uusi väljundeid, kirjutab motorsport.com.

29-aastane Tutmulu sõitis seni Barzani Racingu meeskonnas Ferrari F458 võistlusautol. GT meeskond jõudis möödunud hooajal Gulfi 12 tunni sõidul ka poodiumile. Suur osa kogu meeskonna sponsoritest tulid Kurdistanist ning ka auto oli värvtud rahvuslike toonidega. Tiim teatas, et tänavusel hooajal nad enam rajale ei tule, kuna ISISe tekitatud kriis on sealse piirkonna majanduse langusesse viinud.

«Lõpetame võistlemise keerulise olukorra tõttu Lähis-Idas. ISISe tekitatud kriis on kõik riigid nurka ajanud. Kurdistani majandustegevus on suunatud Bagdadi turule ning see on hetkel halvatud. Selle tulemusena ei saa Barzani Racing võistlemisega jätkata,» seisis avalduses.

Hispaanias sündinud Isaac Tutmulu, kelle isa on kurd ja ema hispaanlanna, püüab oma sõnul võimalikult kiiresti uue töökoha leida.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles