Noor Eesti korvpallilootus kutsuti Jordani treeninglaagrisse

Kaarel Täll
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Käimasoleval hooajal mängis Sander Raieste Audentese SG/Noortekoondise ridades ka Eesti meistriliigas
Käimasoleval hooajal mängis Sander Raieste Audentese SG/Noortekoondise ridades ka Eesti meistriliigas Foto: Liis Treimann

Viimsi korvpalliklubi õpilane Sander Raieste on kutsutud osalema Jordan Brand Classic laagrisse, mis sellel aastal toimub Horvaatias Zagrebis. Varem on KK Viimsi õpilastest planeedi parimaks korvpalluriks peetava Michael Jordani nime kandvas laagris osalenud Karl-Robin Jürjens.

Jordan Brand Classic Camp on igaaastane ühel nädalavahetusel toimuv talendilaager, kus osalevad vaid korraldajate personaalse kutse saanud andekaimad noorkorvpallurit üle Euroopa. Laagri jooksul harjutavad noored kolm päeva Ameerika parimate treenerite käe all, kes igapäevaselt teevad koostööd profiliiga NBA tänaste staaridega ning kunagi on teinud koostööd ka Michael Jordani endaga.

Laagri raames toimub All-Star mäng ning valitakse välja poisid, kes kutsutakse osalema Jordan Brand Classicu  rahvusvahelisel finaalüritusel USAs. Samas laagris on osalenud ka tänapäeva maailma korvpalli absoluutsed tipud, nagu LeBron James, Kevin Durant, Chris Paul, Carmelo Anthony, Blake Griffin jt.

Zagrebis  toimuvast Jordan Brand Classicu Euroopa laagrist saab sel aastal osa  40 Euroopa korvpalli tulevikulootust.

Sander Raieste alustas korvpalli treeninguid Viimsis treener Sulev Särekanno, hilisemalt Valdo Lipsu ja Tanel Einaste käe all.  Lisaks õpib Raieste Audentese Spordigümnaasiumis, jätkates Viimsi särgis mängimist Eesti Meistrivõistlustel U16 ja U19 sarjades.

Eesti korvpalli meistriliigas on Raieste kogunud tänavusel hooajal Audentese SG/Noortekoondise eest seitsme mänguga keskmiselt 5,4 punkti, 3,4 lauapalli ja 2,6 resultatiivset söötu.

«Kolme viimase aasta jooksul on meie klubist kutsutud kaks õpilast sellise tasemega laagrisse. See näitab, et oleme klubi tegevuses ja oma treeningmetoodikas õigel teel. On ju meie üheks eesmärgiks pakkuda andekatele poistele soovi, tahtmise ja eelduste korral selliseid treeninguid, mis aitaks neil jõuda korvpallis kõige kõrgemale tasemele,» ütles KK Viimsi tegevjuht Tanel Einaste.

«Soovin Sandrile palju õnne ja edu, kuid samas ka tuletan meelde, et see on ainult üks, küll oluline, kuid väike vahepeatus teel tippu. Kutse laagrisse näitab, et Sandril on eeldused mängida tulevikus korvpalli kõige kõrgemal tasemel, kuid selleks tuleb loomulikult edaspidi aina rohkem tööd teha. Kindlasti tahan jagada tunnustust ka Sandri treeneritele, kes on ilmselgelt teinud head tööd,» lisas Einaste.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles