Rootsi suusakoondislane avalikustab: kannatan söömishäire all

Mariel Gregor
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sofia Henriksson.
Sofia Henriksson. Foto: SCANPIX

Rootsi murdmaasuusatamise suurlootus Sofia Henriksson avaldas oma blogis, et kannatab söömishäire all.

Charlotte Kalla mantlipärijaks peetav Henrikkson tegi oma debüüdi MK-sarjas eelmisel aastal Ruka etapil, kus sai 12. koha. Ta on kroonitud juunioride maailmameistriks ja kahel korral juunioride MMil hõbeda võitnud.

Sel aastal jäi ta aga kuni 23-aastaste MMilt eemale. Nüüd avalikustas suusataja eemalejäämise põhjuse, kui kirjutas oma blogis, et on alates suvest kannatanud söömishäire all. Sügisel mõistis sportlane, et tema kehakaal on langenud liiga palju ja tunnistas enda jaoks probleemi.

«Mu maailm kukkus ühel hetkel kokku. Ent mõne päeva pärast mõistsin, et see on tegelikult hea, sest nii sain aru, et mul on probleem. Tippsportlane ei pea treenima, et saaks süüa, vaid peab sööma, et  saaks treenida,» kirjutas ta oma blogis.

«Söömishäire pole midagi erakordset, see on samalaadne probleem nagu näiteks põlvevigastus. Paljud ei taha sellest avalikult rääkida, ent minule oli tähtis, et oleksin oma lähedaste ees aus. Tänu sellele olen saanud neile ka oma murest rääkida.»

Hetkel on tervis paranemas ja suusataja on optimistlik. «Teen edusamme ja loodan õige pea rajale tagasi pääseda,» ütles ta usutluses Expressenile.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles