Veebruari parimaks valitud Kusti Nõlvak: TTÜ on Final Fouri eel heas hoos

Mariel Gregor
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kusti Nõlvak.
Kusti Nõlvak. Foto: volley.ee

Võrkpalli Schenker ehk Eesti-Läti ühisliiga veebruarikuu parimaks mängijaks valiti TTÜ sidemängija Kusti Nõlvak, kelle täpsed tõsted olid paljuski aluseks meeskonna võitudele kõigi teiste nädalavahetusel liiga final fouri pääsenud võistkondade üle. Veebruari ainsa kaotuse sai TTÜ veerandfinaali avamängus Rakvere Võrkpalliklubilt. 

Allpool volley.ee intervjuu Nõlvakuga.

Kusti, palju õnne veebruarikuu parima mängija tiitli puhul. Mis sinu arvates sulle võidu tõi?

Ma arvan, et selle taga olid meeskonna veebruarikuised head esitused. Võrkpallis on ikka nii, et kui võistkond mängib hästi, siis on ka sidemängija hea. Vaadates läheneva Schenker liiga final fouri suunas, siis usun, et oleme leidnud hea rütmi ja võistkond on nädalavahetusel heas hoos.

Kuidas sa käimasoleval hooajal oma esitustega rahule oled jäänud?

Olen alati olnud selline, kes endaga väga rahul ei ole. Tean seda, et see hooaeg on siiani olnud mu karjääri parim, aga olen ka seda meelt, et saaks veel paremini. Olen teinud kõvasti individuaalset tööd ja see on ka tulemusi toonud.

Kus sa näed ennast mängimas aasta pärast?

Riiki ja liigat ma veel pakkuda ei oska, ent tahaksin kodumaa tolmu jalgelt pühkida ja kusagil piiri taga mängida. Loodetavasti tuleb ka sobivaid pakkumisi.

Kes on sidemängijate hulgas sulle eeskujuks?

Eesti mõttes on eeskujuks loomulikult Kert Toobal. Ta on mängija, kellele kõik teised Eesti sidemängijad vaatavad alt üles. Välismaal on väga palju häid sidemängijaid, ent kedagi konkreetset on raske välja tuua. Vaatan lahtiste silmadega ringi ja üritan kõigilt midagi õppida.

-------

Läti meeskondade hulgas teenis teist kuud järjest parima nimetuse Poliurs/Ozolnieki nurgaründaja Armands Abolins.  Pallur oli saja punktiga veebruaris liiga paremuselt neljas punktitooja. Ületamatu oli lätlane ässpaliingute arvestuses, mida ta lõi 14. Blokipunkte kogunes Abolinsil 15, mis andis liigas veebruari arvestuses seitsmenda koha.

Oktoobris valiti parimateks Tallinna Selveri diagonaalründaja Lincoln Williams ja Ozolnieki temporündaja Raimonds Vilmanis. Novembris olid parimad temporündajad - Pärnu Võrkpalliklubi Tamar Nassar ja RTU/Robežsardze Janis Vavers. Detsembris osutusid väljavalituteks diagonaalründajad - Pärnu esinduse Hindrek Pulk ja Ozolnieki võistkonna Gatis Augustans. Jaanuaris oli Abolinsi kõrval Tartu Bigbanki nurgaründaja Robert Täht.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles