Meenutus: 1957. aastal mängis võrkpallikoondis 10 000 pealtvaataja ees

Mariel Gregor
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Poolas peetud MMi finaal Poola ja Brasiilia vahel.
Poolas peetud MMi finaal Poola ja Brasiilia vahel. Foto: SCANPIX

Järjest sagedamini ilmub spordipressis teateid võrkpallimängude pealtvaatajate arvu kasvu kohta. Kümme tuhat pealtvaatajat – see pole enam suur uudis. Euroopas on esirinnas Poola, kannul on Itaalia ja Belgia, palju rahvast käib võrkpalli vaatamas Saksamaal. 15 000 piiri on korduvalt ületanud Iraan.

Möödunud nädalavahetusel püstitas «isikliku» rekordi Saksamaa, kirjutab Valeri Maksimov volley.ee lehel. Maa karikafinaali vaatas 10 500 inimest. Paljukordne Saksa meister ja karikavõitja VfB Friedrichshafen valmistas Halle publikule pettumuse, saates pealtvaatajad kiiresti koju tagasi pisut enam kui tunni pärast – Lüneburgi meeskond purustati 3:0 (13, 13,18). Võitjapoole resultatiivseim oli 16 punktiga Oliver Venno kunagine klubikaaslane, rumeenlane Adrian Gontariu.

Kõige tugavamas liigas, Vene superliigas, ei küüni vaatajate arv seevastu sageli viie tuhandenigi. Üheks põhjuseks on väike spordihoone, suuri on vähe. Mõni veerandfinaali jõudnud meeskond võib kodumängude õigusest ilma jääda, sest mängupaik ei mahuta nõutavat kolme tuhandetki. Sel nädalal on asi Moskvas arutusel, võib-olla tehakse mängijaile ja rahvale siiski erand.

Eesti tippmark jääb 1957. aastasse, kui Eesti meeskond ja naiskond võitsid soomlasi 10 000 pealtvaataja ees – välisväljakul Kalevi (Komsomoli) staadionil Tallinnas ja Kassitoomel Tartus. Uskumatu.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles