Veerpalu kange konkurent ennustab ka kolmandale Northugile suurt tulevikku

Madis Kalvet
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Frode Estil.
Frode Estil. Foto: SCANPIX

Lõppenud Faluni suusatamise MMil valitses meeste seas täielikult norralane Petter Northug (29-aastane), kes võitis neli kuldmedalit. Kokku on tal nüüd 13 MM-kulda. Sprindis jõudis finaali ka Northugi noorem vend Tomas Northug (24). Nüüd avaldas Andrus Veerpalu omaaegne kange konkurent Frode Estil, et perekonna kolmas vend Even Northug (19) võib tõusta kunagi vanema vennaga samale tasemel.

«Even ei ole veel samal tasemel nagu Petter oli 19-aastaselt, kuid ta läheb aina paremaks,» rääkis Estil VG vahendusel. «Ta (Even) on vendade edust kõvasti kasu lõiganud. Tomasel oli ka alguses raske, kuid tänavu on ta teinud korraliku läbimurde.»

Tomas Northug teenis sel aastal oma esimese etapivõitu MK-sarjas, kui ta oli parim Otepää sprindis. 2010. aastal krooniti ta juunioride maailmameistriks.

Nii on juba Norra meedias ka kirjutatud, et ehk asuvad kolme aasta pärast toimuvatel talimängudel meeste 4x10 km teatesõidus korraga starti koguni kolm Northugi.

Even teeb järgmisel nädalal on MK-sarja debüüdi, kui ta asub starti Drammeni sprindis. Kahte nooremat Northugi treeninud Estili sõnul jääks ta rahule, kui debütant saaks koha 50 parema seas. Even Northug jõudis veebruari lõpus esimest korda Skandinaavia karikasarjas poodiumile, kui ta sai kolmanda koha Jõulumäe klassikasprindis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles